Na smrtno nevarno past, ki v pohorskem gozdu preži na gorske kolesarje, je opozorila tudi britanska kolesarka Tahnee Seagrave. Z bratom Kaosom se ta čas pripravlja na tekmo svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu, ki jo konec tedna gosti Maribor. »Vedno najprej preverite progo, Kaos bi skoraj ostal brez glave,« je bila zgrožena športnica iz Londona.

Uslužbenci javnega podjetja Marprom, ki upravlja pohorski kolesarski park, so se nemudoma odpravili na nevarno lokacijo zunaj urejenih prog, v bližini Pohorske vzpenjače. Odstranili so bodečo žico in obvestili policijo. Ko so se Marpromovi delavci vračali s terena, jih je neki tekmovalni kolesar obvestil še o drugi bodeči pasti, približno sto metrov višje. Tam je bila žica razpeta okoli treh dreves.

Policija se je na teren odpravila zjutraj, v spremstvu predstavnikov Marproma. »Žici sta bili napeti med drevesi v gozdu, kjer potekajo 'divje' nelegalne kolesarske proge, na višini približno 110 centimetrov. V času ogleda sta bili žici v sredini že prerezani in odmaknjeni, zato nista več predstavljali nevarnosti. Na enem od dreves je bil še velik rdeč opozorilen napis,« je sporočil Miran Šadl, tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor.

Žici po doslej zbranih podatkih nista poškodovali nikogar, policisti pa incident obravnavajo kot kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti. Storilcu grozi kazen do pet let zapora.