Košarkarji Petrola Olimpije so s tretjo zaporedno zmago končali ligo Nova KBM za prvaka. Zasedli so drugo mesto in se bodo v četrtfinalu pomerili s Šenčurjem Gorenjsko gradbeno družbo. Rogaška na drugi strani je izgubila zadnje štiri tekme in se bo v četrtfinale, kjer jo čaka Krka, podala s petega mesta.

Nocojšnja tekma v Rogaški Slatini je bila s tekmovalnega stališča nepomembna za obe ekipi. Trenerja sta lahko preizkusila nekaj novih različic, igralci so igrali brez pritiska zmage, gledalci pa so uživali v sproščeni predstavi, v kateri so bili Ljubljančani v drugem polčasu boljši tekmec in zasluženo zmagali. Rogaška je ligaški del končala s petdesetodstotnim izkupičkom (14-14), Petrol Olimpija pa s 17-11.

Prvi polčas so dobili Slatinčani s 40:30, drugega pa Ljubljančani s 45:30. Do vodstva so slednji prišli šele v 29. minuti, nato pa na začetku zadnje četrtine pobegnili na 64:56 in prednost zadržali vse do konca.

Prvo ime pri gostih je bil Roko Badžim, ki je zbral 20 točk (met 6:10, 6 podaj), štiri točke manj je dosegel Marvin Jones (met 8:12, 7 skokov), enajst ob stoodstotnem metu pa jih je dodal Dražen Bubnić (trojke 3:3). Pri domačih sta po 15 točk zbrala Marko Pajić in Rashun Davis.