Avantgardni pirhi Josipe Lisac

Odkar ljudje življenje dokumentiramo na instagramu, praznično okrasje ni več šala in tako je tudi z velikonočnimi pirhi. Ne zadostuje več, da jih namočite v običajna živilska barvila in jih oblepite z motivi velikonočnega zajca. Sodobni pirhi so skrbno premišljene umetnije, internet pa je poln nasvetov za njihovo izvedbo. Trendu izstopajočih velikonočnih motivov je letos sledila tudi hrvaška pevka Josipa Lisac. Jajca je poslikala z avantgardnimi motivi v črno-belih tonih, želje, ki so spremljale fotografijo na instagramu, pa so bile kljub vsemu bolj tradicionalne – Josipa Lisac je sledilcem zaželela blagoslovljene praznike v družbi najdražjih.

Bidermajer za romantično vzdušje

Na instagram profilu ljubljanske Narodne galerije največkrat objavljajo fotografije tam razstavljenih domačih likovnih del, občasno pa s sledilci delijo tudi kakšne posrečene utrinke, ki so jih posneli obiskovalci. Tokrat jih je navdušil posnetek mladega para, ki se poljublja sredi galerije, natančneje pred portretom meščanske rodbine z začetka devetnajstega stoletja. Podobe meščanskega razkošja preteklih časov so menda pravi afrodiziak. »Pozitivni učinki bidermajerja,« so pod fotografijo v šali zapisali predstavniki Narodne galerije.

Jordan Peterson se je seznanil s Heglom

Minuli konec tedna je potekal po mnenju mnogih največji filozofski dvoboj tega tisočletja – v debati na temo sreče sta se v Torontu pomerila Slavoj Žižek in popularni klinični psiholog oziroma zagovornik kapitalizma Jordan Peterson. Ta po mnenju mnogih intelektualno ni zmogel dohajati slavnega filozofa in internet si je na račun dogajanja privoščil marsikakšno šalo v obliki fotomontaž. Na primer tisto, kako se Peterson med pogovorom na spletu sproti izobražuje, kdo neki je ta Hegel, ki ga Žižek pogosto omenja, oziroma tista, kjer je Peterson dojenček, Žižek pa mu pred spanjem bere filozofijo.

Plestenjak se sestaja z Bobovnikom

Jan Plestenjak na instagramu najraje objavlja avtoportrete, tokrat pa se je vendarle znašel v omembe vredni družbi – pred objektivom se mu je namreč pridružil televizijski voditelj Slavko Bobovnik, še eden od tistih, ki v intervjujih radi razlagajo, da razmišljajo provokativno in drugače od večine Slovencev. Upamo si predvidevati, da sta se v življenjskih nazorih ujela, sicer pa sta se predvidoma prvenstveno srečala zato, ker je Plestenjak nastopil v Radljah ob Dravi, Bobovnikovem rojstnem kraju.

PFotogenična Kokakola brez bontona

Nekdanja šefinja protokola Republike Slovenije Ksenija Benedetti na instagramu rada objavlja fotografije o dogajanju iz svoje nove zasebne šole bontona, na posnetkih pa se pogosto znajde tudi njen slavni soprog Boris Cavazza. Kdor ji sledi bolj pozorno, pa vseeno ve, da je osrednja zanimivost njenega profila nekdo drug – fotogenična mačka z imenom Kokakola. Z bontonom ima kosmatinka kljub družinskemu izvoru precej težav, saj se namesti, kamor se ji zazdi. Včasih pod telovadno blazino, včasih pod namizni pogrinjek ali pa kar v usnjeno torbico svoje lastnice.

Martin Golob v velikonočni izvedbi

Zvezdniški župnik Martin Golob se je pred velikonočnim koncem tedna in med njim odzval vabilom v radijske in televizijske oddaje in to ponosno delil tudi s svojimi sledilci na instagramu. Posebne objave v čast najpomembnejšemu krščanskemu prazniku za zdaj še nismo zaznali, se je pa fotografiral še na strehi cerkve, ob svetlobnem križu in objavi dodal angleške ključne besede »lepa obleka«, »lepa fotografija«, »duhovnik« in »čarobno«.
View this post on Instagram

#nicesuits #nicefoto #magic #priest

A post shared by Martin Golob (@golobmartin) on