Špiro Peričić. Osrednje ime pred povratno polfinalno tekmo pokala, pa ga po napovedih nocoj sploh ne bo na Fazaneriji. Ne v črno-belem, ker je po novem vijoličast. Če sta Mura in Maribor doslej ne samo precej, ampak tudi zgledno sodelovala, je prestop hrvaškega branilca v Ljudski vrt zarezal v odnose. »Ni imel pogodbe za naslednjo sezono, kar je bilo nekoliko presenetljivo, in smo izkoristili priložnost,« je včeraj pojasnil Zlatko Zahović. Peričić, ki je poleti iz Cibalie prišel v Muro, bi lahko pogodbo podaljšal, toda Zahović je izkoristil trenutek in tako Anteju Šimundži speljal steber obrambe. Šimundža je bil tako nepopustljiv, da se je suverenemu 25-letnemu hrvaškemu branilcu odrekel že v Kranju, minute namenil Aleksandru Boškoviču, Peričić pa je kar prek spletne strani Maribora sporočil, da je Muri in trenerju do konca sezone še vedno na voljo.

»Zame pomeni dobrodošlo okrepitev,« je o prihodu Peričića včeraj dodal Darko Milanič. Maribor sestavlja moštvo za Evropo, pokalni sistem na izpadanje bo pravi test karakterja. »'Napaljeni' smo, da bi vzeli dvojno krono,« iz slačilnice prenaša Amir Dervišević. Preveril je pri vratarju Matku Obradoviću, prijatelju, ki je od poletja tekmec, kakšno je igrišče, in z odgovorom je zadovoljen. »Poskusili bomo vsiliti našo igro podaj, a tudi oni dobro stojijo. Naj se pazi kakega strela od daleč!« Dervišević ne opozarja zaman, potem ko je z evrogolom izdatno pomagal Mariboru do slavja nad Rudarjem.

Maribor je na prvi tekmi (1:0) zmagal prav tako z evrogolom Dina Hotića. Šele v četrtem obračunu je Maribor naposled premagal Muro, vendar v Ljudskem vrtu zagotavljajo, da ne bodo branili prednosti. »Sploh proti moštvom, ki imajo identiteto favorita, igrajo lažje. Zelo velika želja bo, da zabijemo. Ne moremo se lotiti tekme tako, da bo nekaj prišlo samo od sebe,« se Milanič še spomni, kako je Maribor jeseni na Fazaneriji visoko izgubil (4:1). Dvakrat se bosta moštvi pomerili na Fazaneriji ta teden, v nedeljo še v prvenstvu. Maribor cilja na dvojno krono, ki jo je četrtič in zadnjič osvojil leta 2013; Mura, ki se bori za obstanek, pa ima še vedno dve poti, ki vodita v Evropo. Tudi zato bo Fazanerija še večja. Po reflektorjih je zdaj prišla še montažna tribuna za 600 gledalcev, nocoj se utegne zbrati morda več kot 5000 gledalcev. »Mura lahko po 25 letih ponovno zaigra v finalu pokala. Vemo, da bo težko, toda verjamem v ekipo, da lahko obrnemo rezultat v svojo korist,« nagovarja predsednik kluba Robert Kuzmič.

Verjetni postavi – Mura: Obradović, Kous, Boškovič, Maruško, Šturm, Lorbek, Kozar, Kouter, Bobičanec, Šušnjara, Maroša. Maribor: Pirić, Milec, Rajčević, Ivković, Viler, Dervišević, Cretu, Vrhovec, Hotić, Zahović, Mlakar. Naš namig: 0.