Ljubljančan Amir Dervišević je najbolj zaznamoval 28. krog državnega prvenstva v nogometu. 26-letni vezist je specialist za asistence in evrogole. Prvi asistent lige (14 podaj) je doslej slovel kot specialist za podaje soigralcem iz kotov in prostih strelov, v zadnjem času pa je dodala še novo odliko. Iz avta žogo vrže tako spretno in daleč, da soigralci nato dosežejo gol. Tako je bilo na gostovanju v Krškem in v soboto proti Rudarju, ko je po njegovi podaji iz avta Luka Zahović dosegel vodilni gol na tekmi.

A dvoboj je še bolj zaznamoval z mojstrovino za vodstvo z 2:0. S 25 metrov je z levico s filigransko natančnostjo zadel levi zgornji kot gola Rudarja, v katerem je bil vratar Marko Pridigar nemočen, in požel stoječe ovacije 3500 gledalcev v Ljudskem vrtu. Izkupiček bi bil lahko še večji, če bil streljal prvo enajstmetrovko na tekmi za Maribor, ki jo je zapravil Luka Zahović. Morda je sin športnega direktorja – Zlatko Zahović spomladi redno sedi na klopi Maribora ob Milaniču – »ukradel« izvajanje enajstmetrovke Derviševiću. »Ker Tavaresa ni bilo na igrišču, sta sta bila pred tekmo za enajstmetrovko določena Zahović in Dervišević,« se je na novinarsko vprašanje diplomatsko izmazal trener Darko Milanič. Dervišević je bil sicer jeseni prvi izvajalec kazenskih strelov, a zdaj je pomlad in očitno drugačna hierarhija. Dervišević, ki je v zrelih nogometnih letih, je eden najbolj prepoznavnih igralcev Maribora, a prestop v tujino mu še ni uspel.

Na drugo mesto se je v glasovanju uvrstil vezist Olimpije Rok Kronaveter, ki je najzaslužnejši za zmago proti Gorici. Vratar Celja Metod Jurhar je blestel s paradami ob zmagi proti Aluminiju. Napadalec Triglava Luka Majcen je v osmih minutah realiziral dve enajstmetrovki za zmago proti Muri. Jamajčan v dresu Domžal Schamar Nicholson je dosegel izjemno lep gol proti Krškemu.