Javni zavod Šport Ljubljana, ki upravlja športne objekte v lasti občine, na družbenih omrežjih že promovira skorajšnjo novo športno pridobitev v Tivoliju. Na mestu kotalkališča namreč po zavodovem naročilu družba Lesnina MG Oprema postavlja rolkarski park.

Omenjeni park se bo po podatkih Športa Ljubljana raztezal na 800 kvadratnih metrih, površine naprav, na katerih bodo svoje veščine urili rolkarji, pa bodo merile 150 kvadratnih metrov. »Park je zasnovan skladno z olimpijskimi normativi, ki veljajo za tovrstna igrišča,« so zagotovili v Športu Ljubljana. Leta 2016 je namreč mednarodni olimpijski komite rolkanje uvrstil med olimpijske športe, športniki pa se bodo v tej disciplini prvič na olimpijskem parketu pomerili na poletnih olimpijskih igrah leta 2020 v Tokiu.

Šport Ljubljana je začel urejati rolkarski park konec letošnjega marca. Napovedali so, da ima Lesnina MG Oprema pogodbeni rok za dokončanje del na parku do konca maja. To pomeni, da bi prvi rolkarski navdušenci naprave v parku lahko preizkusili že v juniju.

V Športu Ljubljana so povedali, da bodo Lesnini za ureditev rolkarskega parka plačali 147.300 evrov brez davka na dodano vrednost. Ob tem pa bodo še družbi CVP odšteli 37.100 evrov. Lesnina MG Oprema je v partnerstvu z novogoriško družbo Pro-Concrete lani uredila rolkarski park tudi pod Fabianijevim mostom. Tam je občina tem športnim površinam namenila okoli tisoč kvadratnih metrov površin, na katerih sta izvajalca postavila večjo betonsko polkrožno minirampo in tri manjše tipske elemente, ki so namenjeni izvajanju akrobacij na rolkah. Ureditev parka pod Fabianijevim mostom je stala okoli 300.000 evrov z davkom. vbr