Po poročanju ruskih medijev dolg kluba iz Dagestana znaša 250 milijonov rubljev oziroma 3,5 milijona evrov, vodstvo pa ni našlo pokroviteljev, ki bi pomagali rešiti finančne težave. Če rešitve ne bodo našli kmalu, bo Anži ostal brez licence za tekmovanja, poroča francoska tiskovna agencija AFP. »Klub trpi, če nisem prestrog. Umira,« je na novinarski konferenci dejal Adijev.

Dres Anžija sta nekdaj nosila Roberto Carlos in Samuel Eto'o, vodil pa ga je nekdanji ruski selektor, Nizozemec Guss Hiddink. A klub je danes daleč od nekdanje slave. »Dagestan se ne kaže v lepi luči, če bo klub bankrotiral brez pravega vzroka. Klub, ki ima bogato tradicijo, klub, za katerega so igrali zelo znani igralci,« je dodal Adijev.

Oblast v Dagestanu sporoča, da se zaveda finančnih težav Anžija. »Vemo za Anžijeve finančne težave. Prezgodaj je, da bi govorili o tem, ali bo klub igral na profesionalni ravni,« je v izjavi za javnost sporočila tamkajšnja oblast.

Po poročanju ruske tiskovne agencije Tass se bo predsednik ruske nogometne zveze Aleksander Djukov kmalu sestal z direktorjem Anžija Absalutdinom Agaragimovim.

Anži je sicer na lestvici ruske premier lige na predzadnjem mestu, devet točk za dvanajstim Dinamom iz Moskve, ki drži zadnje mesto v boju za obstanek.