Kot smo poročali, naj bi 29-letnik naj bi pred štirimi leti umoril 24-letno dekle, smrt dekleta pa naj bi povzročil med čiščenjem orožja.

Okoliščine smrti so policisti ves čas intenzivno preiskovali, so za STA celjski policisti pojasnili marca. Preiskava je sprva potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, a so se pokazale določene okoliščine, ki nakazujejo na morebitno storitev naklepnega kaznivega dejanja.

Preberite še: Štiri leta po smrti Sare bo resnica morda le prišla na dan

Osumljeni je sicer od 7. marca v priporu zaradi zavarovalniške goljufije. Štirje osumljenci iz Ljubljane so namreč pri petih zavarovalnicah sklenili zavarovalne police za nezgodno in življenjsko zavarovanje ter nato zahtevali odškodnino, ko si je 21-letnica namerno odrezala roko nad zapestjem. Zadeva je trenutno v fazi sodne preiskave.

Po poročanju Večera je sicer višje sodišče zoper 29-letnika pred kratkim tudi potrdilo pogojno obsodilno obsodbo zaradi goljufije pri izposoji denarja. Pri tem je po poročanju časopisa 29-letnik med drugim zastavil tudi prstan pokojnega 24-letnega dekleta.