Avto, v katerem se je s svojim spremstvom v ponedeljek zvečer domov peljal banjaluški poslovnež Slaviša Krunić, je tik pred ciljem v naselju Glamočani padel v zasedo doslej še neznanih napadalcev. Po neuradnih podatkih lokalne bolnišnice je bilo truplo Slaviše Krunića prerešetano z naboji, pod streli sta padla še njegov telesni telesni stražar in eden od dveh nepridipravov.

Kaj je bil motiv za likvidacijo, ni znano, a glede na to da je bil Krunić znan poslovnež iz okolice Banjaluke, kriminalisti ne bodo imeli lahkega dela. Bil je lastnik več lokalnih podjetij, med drugim tudi »Sector Security«, v katerem so zagotavljali varovanje oseb in objektov, ter verige pekarn Žitopek. Po navedbah balkanskih medijev je večkrat prišel v navzkriž z lokalnimi oblastmi, zlasti z nekdanjim predsednikom Republike Srbske Miloradom Dodikom. V depeši ameriške ambasade v Sarajevu, ki jo je objavil Wikileaks, se je Krunić že leta 2008 pritožil nad Dodikovimi pritiski nad nasprotniki v privatnem sektorju.

Imel se je za Srba in Bošnjaka

Pred leti je v intervjuju govoril o tem, kako so ga oblasti skušale prepričati v prodajo svojih podjetij. »Rojen sem bil v Banjaluki in sčasoma postal tukaj nezaželen,« je pojasnil v pogovoru za Face TV. »Rekli so mi, da si podjetij ne zaslužim, da je čas, da lastništvo prevzame kdo drug. Pritiskali so name, a jih ne mislim prodati nikomur, ki Bosni in našim otrokom v prihodnosti ne želi dobrega. Gre za ljudi, ki jih vsakodnevno spremljamo na politični sceni,« je decembra 2015 opisal pritiske nanj.

Z lokalnimi oblastmi naj bi bil v navzkrižju tudi zaradi nestrinjanja glede politične delitve BiH. »Sem Srb, a tudi Bosanec. Moja ded in oče sta bila rojena tukaj, kakor tudi moji otroci. Z družino živim v BiH in se ne mislim seliti drugam. Želim si le normalno življenje,« je pojasnil in nadaljeval: »Delajo me živčnega, ko me sprašujejo, kako se lahko imam za Bošnjaka. Saj je to vendarle realnost. Ne moti me, če je kdo Hrvat, kakor tudi ne, če me označijo za Srba. Nič nimam proti nikomur.« Očitno pa je nekdo nekaj imel proti njemu.