V slovenskem nogometnem pokalu bosta ta teden znana finalista, ki se bosta 30. maja pomerila v Celju. Glede na izid prvih tekem se obeta večni derbi med Olimpijo in Mariborom. Olimpija bo danes v Stožicah proti Aluminiju branila prednost 2:1 iz Kidričevega, Maribor pa 1:0 jutri proti Muri v razprodani Fazaneriji.

Ker Olimpija ne bo ubranila naslova državnega prvaka, je minimalni cilj osvojitev slovenskega pokala. »Ne gledam še tako daleč, kot je osvojitev slovenskega pokala. Zanima me le naslednja tekma, torej polfinale pokala z Aluminijem. Na tej tekmi na vsak način moramo doseči izid, da bomo napredovali v finale,« pravi Safet Hadžić, ki je zmagal na obeh tekmah, potem ko je sedel na vročo trenersko klop Olimpije. Ljubljančani so v vlogi favorita, a prednost 2:1 jih ne sme uspavati. Le vprašanje časa je, kdaj bo Aluminij začel zadevati iz priložnosti, ki so si jih priigrali. Na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah v gosteh z Olimpijo (0:2) in Celjem (0:1) so varovanci trenerja Oliverja Bogatinova spet zgrešili.

»Prednost 2:1 nas ne sme zavesti. Če v tekmo ne bomo vstopili maksimalno, se lahko zgodi marsikaj. Aluminij bo zahteven tekmec. Je igriv in skozi igro pride v priložnosti. V tem vidim največjo nevarnost. Odločala bo tudi dnevna forma, lahko tudi sreča. Vse se lahko zgodi, zato se bomo tekme lotili zelo previdno. Ker je to tekma na izpadanje in popravnega izpita ni več, se bomo pripravili maksimalno,« je poudaril Hadžić. Petdesetletni Ljubljančan veliko rotira zasedbo. V petek proti Gorici so v začetni enajsterici igrali Štiglec, Çekiçi in Valenčič, saj so nosilci igre varčevali z močmi. Danes se v prvo ekipo vračajo prvokategornika v zvezni vrsti Tomić in Brkić ter branilec Boakye, medtem ko je dribler Suljić še poškodovan.