Manj kot 72 ur po četrtfinalnem obračunu v ligi prvakov sta se Manchester City in Tottenham pomerila še v angleškem prvenstvu, ponovno pa se je zmage veselil gostitelj. Tekma je bila tokrat precej manj razburljiva od sredine, na kateri je padlo kar sedem golov, saj so gledalci na stadionu Etihad videli le en zadetek. Tega je že v peti minuti dosegel 18-letni vezist Manchester Cityja Phil Foden, ki je bil po asistenci Sergia Agüera uspešen z glavo.

Meščani so se z 28. zmago znova povzpeli na prvo mesto prvenstvene razpredelnice in tako dobili vsaj delno zadoščenje za izpad iz lige prvakov proti Londončanom. Točko manj od njih ima Liverpool, na tretjem mestu s 67 točkami pa je Tottenham.

Tekme bodo prestavili tudi v premier ligi

Potem, ko je vodstvo nizozemske eredivise spremenilo spored domačega prvenstva, so se za enako potezo odločili tudi v elitni angleški ligi, kjer bodo spremenili termine tekem štirih angleških klubov, ki so se uvrstili v polfinale evropskih klubskih tekmovanj: Tottenhamu, Liverpoolu, Arsenalu in Chelseaju.

Tottenham se bo v polfinalu lige prvakov 30. aprila in 8. maja pomeril z Ajaxom, Liverpool pa z Barcelono 1. in 7. maja. Liverpool bi v domačem prvenstvu 5. maja moral gostovati pri Newcastlu, Tottenham pa dan pozneje pri Bournemouthu, vendar bosta ti dve tekmi po novem odigrani 4. maja. Bi pa prvo majsko soboto morala igrati Manchester City in Leicester, a bo zdaj ta tekma v ponedeljek.

V polfinalu evropske lige 2. in 9. maja pa bosta igrala Arsenal proti Valencii in Chelsea proti Frankfurtu. Arsenal po novem pri Leicesterju ne bo gostoval 29. aprila, ampak dan prej, domača tekma proti Brightonu pa bo po novem 5. maja. Takrat bo tudi Chelsea gostil Watford, kar je dan pozneje, kot je bilo sprva mišljeno.