Tadićeva je po navedbah hrvaške tiskovne agencije Hina novinarjem danes v Sarajevu dejala, da v preiskavi o aktivnostih SOA ostaja odprt del, ki ga izvajajo preko mednarodne pravne pomoči oziroma s sodelovanjem s Hrvaško in Slovenijo in je povezan s pritiski SOA na državljane Bosne in Hercegovine (BiH).

Državljan BiH, ki živi in dela v Sloveniji, je namreč zatrdil, da so ga agenti SOA zastraševali, da bi ga pridobili za sodelovanje. Izjavo je podal na veleposlaništvu BiH v Ljubljani, je izjavo Tadićeve povzela hrvaška tiskovna agencija Hina.

Ko se ta del preiskave konča, bo tožilstvo BiH objavilo ugotovitve, je napovedala tožilka. Ta je sicer danes prvič javno komentirala afero, ki je izbruhnila, potem ko so mediji in minister BiH za varnost Dragan Mektić sredi marca objavili, da naj bi agenti SOA poskušali novačiti salafiste v BiH za tihotapljenje orožja, da bi tako podprli trditve o več tisoč skrajnežih, ki da iz BiH grozijo celotni regiji.

Tožilka je danes še pojasnila, da namestnik ministra BiH za varnost Mijo Krešić, hrvaški konzul v Tuzli Ivan Bandić in novinar radiotelevizije Republike srbske Mato Đaković niso bili vmešani v afero.

Tožilstvo pa je v začetku meseca odprlo preiskavo proti ministru za varnost BiH Draganu Mektiću, ki ga obtožujejo izdajanja tajnih podatkov in ogrožanja varnosti države. Tadićeva tega ni želela komentirati, saj po njenih besedah preiskava nosi oznako tajnosti.