Olimpija se včeraj ni ukvarjala le s tekmo z Gorico, ampak tudi z Mariborom, ki so ga vznemirile govorice, da bo trener Darko Milanič poleti odšel službovat na Slovaško v klub Slovan Bratislava. »Apeliramo na Maribor, naj neha izvajati cirkus v letošnji sezoni: najprej glede tega, da sodniki pod pritiskom Olimpije sodijo v njeno korist, potem pa še, da naj bi nekateri mediji delovali usklajeno z Olimpijo. Mi se z Mariborom ukvarjamo le takrat, ko igramo medsebojne tekme. Naš predsednik Mandarić pove veliko pohvalnih besed o Mariboru in njihovi igri, zato ne razumemo gonje proti Olimpiji. Razen da gre za preusmerjanje pozornosti od njihovih lastnih težav,« je včerajšnjo tiskovno konferenco po tekmi v Stožicah začel tiskovni predstavnik Olimpije Petar Damjanić.

Olimpija – Gorica 3:1

Olimpija ni blestela, a je dosegla tri gole in še trikrat stresla okvir. Gorica na gostovanju v Stožicah še nikoli ni bila slabša in tudi po menjavah trenerjev ni nič bolje. Očitno se se v klubu odrekli napačnim igralcem. »V Ljubljano smo prišli z načrtom, da igramo na protinapade, a je Olimpija uveljavila kakovost. Ti fantje so bili na začetku sezone tretji na lestvici in ne vemo, zakaj smo padli v luknjo,« je povedal trener Gorice Florjan Debenjak. Pred rekordno slabim obiskom sezone – med 500 gledalci je bilo pet navijačev Gorice – je Olimpiji pot do zmage trasiral Rok Kronaveter s podajo za vodilni gol Putinčanina in realizirano enajstmetrovko, iz katere je Mariborčan dosegel 13. gol v sezoni. »Zmaga je zaslužena, a moramo popraviti še veliko stvari. Ker vso tekmo nismo bili maksimalni, smo po 3:0 kljub igralcu več zašli v težave in prejeli nepotreben gol,« je povedal trener Olimpije Safet Hadžić.

Celje – Aluminij 1:0

Obračun moštev, ki se želita povzpeti na tretje mesto, je dobilo Celje. V prvem polčasu golov ni bilo, ker je ob priložnostih Jureta Matjašiča in Luka Štora odlično reagiral vratar Celja Metod Juhar. Potem ko je na začetku drugega polčasa Lovro Cvek zadel vratnico, je bil mož odločitve Mitja Lotrič. Po dobri uri igre je dosegel edini zadetek na tekmi, potem ko je žogo sprejel v kazenskem prostoru in jo ustrelil pod prečko za svoj sedmi gol v sezoni. Osmega mu je preprečil Luka Koblar, ki je žogo izbil pred črto gola. Celjani so imeli tudi nekaj sreče, saj je Aluminij zastreljal vsaj dve stoodstotni priložnosti, zdaj pa dihajo za ovratnik tretjim Domžalam, s katerimi so izenačeni po točkah, medtem ko Kidričani po dveh zaporednih porazih za Evropo zaostajajo tri točke. Aluminij bo v torek ob 20. uri v Stožicah igral z Olimpijo povratno tekmo polfinala slovenskega pokala in skušal izničiti zaostanek 1:2.

Triglav – Muradanes ob 14.15, sodnik: Tkalčič

Če je bil marec morda daleč najboljši mesec letošnje sezone, bo moral Triglav rešiti za zdaj obupen april, če bi se rad ognil paniki v maju. Še bolj kot trije zaporedni porazi mora trenerja Dejana Dončića skrbeti razlika v golih: 2:12. Triglav ima najslabšo obrambo v ligi po visokem porazu z Rudarjem (0:4), ki je bil prej tisti z največ prejetimi goli. In to zdaj, ko so v Kranju podprli postavitev razsvetljave na trenutno še zadnjem prvoligaškem igrišču brez reflektorjev. Dončić, ki visoke poraze pripisuje »slabim dnevom«, ima precej ozek kader, tokrat bo še ožji, saj bo manjkal Kristjan Arh Česen.

Orle lahko vsaj hrabrijo letošnje tekme z Muro (zmaga in dva remija), toda Prekmurci se spomladi neusmiljeno maščujejo za vse spodrsljaje: petardo so sprožili Krškemu, z rezultatom pomagali zamenjati Nermina Bašića (Gorica) in Roberta Pevnika (Olimpija) ter postali legitimno gostujoče moštvo, ki je slavilo tudi v Celju. Ante Šimundža je zadovoljen z napredkom v tekmovalni miselnosti, ciljev uradno na Fazaneriji ne spreminjajo, še vedno se bojujejo za obstanek, a vseeno bodo za povratni polfinale z Mariborom postavili dodatne montažne tribune. Trenutno imajo še vedno dve poti, ki vodita v Evropo.

Verjetni postavi – Triglav: Arko, Kumer, Mlakar, Rogelj, D. Kryeziu, Mertelj, E. Kryeziu, Tijanić, Udovič, Majcen, Crnov. Mura: Obradović, Kous, Peričić, Maruško, Šturm, Horvat, Kozar, Lorbek, Horvat, Šušnjara, Sirk. Naš namig: 0

Maribor – Rudardanes ob 17. uri, sodnik: Šmajc

Če se je Darko Milanič še marca pošalil, da bo šel na Češko kvečjemu v toplice, so se včeraj iz Ljudskega vrta ostreje odzvali na pisanje, da naj bi po koncu sezone odšel v klub Slovan Bratislava. »Razumemo, da se v medijskih zapisih znajde marsikaj, ampak tokratni je šel čez vse meje dobrega okusa,« so zapisali pri vijoličastih. Zanje je to poskus destabilizacije, kar je že v četrtek govoril tudi Milanič. »Nam iščejo napake – z nami ni nič narobe, če imamo tako prednost. Morda je taka točkovna razlika, ker kje drugje ni vse v redu.« Rudar, ki je po zmagi pri Triglavu (0:4) šele drugič na varnem sedmem mestu, bo brez Davida Hrubika, je pa kazen odslužil Damjan Trifković.

Verjetni postavi – Maribor: Pirić, Milec, Rajčevič, Ivković, Viler, Dervišević, Cretu, Vrhovec, Hotić, Mlakar, Zahović. Rudar: Pridigar, Tomašević, Pušaver, Bolha, Krefl, Ćosić, Trifković, Črnčič, Radić, Škoflek, Tučić. Naš namig: 1

Krško – Domžaleponedeljek, 18.00, sodnik: Antič

Odpisano Krško se je zmago v Novi Gorici vrnilo v boj za obstanek. Šest točk zaostanka za devetim mestom je sicer veliko, a moštvo je s prihodom hrvaškega trenerja Andreja Panadića dobilo sproščenost in ohranila tekmovalnost, kar je pomembno za verodostojnost lige. Uspeh proti Gorici se je nakazoval, saj je Krško že na nekaterih prejšnjih tekmah prikazalo dobro igro. Za trenerja Panadića ni predaje, čeprav so Domžalčani zmagali kar na zadnjih šestih medsebojnih tekmah. Domžalčani morajo zmagovati v boju za ohranitev tretjega mesta. Če ga ne bodo, bo to le nov polom v sezoni glede na višino proračuna in igralski kader.

Verjetni postavi – Krško: Zalokar, Volarič, Ilić, Cetina, Štefulj, Jandrek, Kordić, Da Silva, Perić, Volaš, Vukušić. Domžale: Santini, Rom, Dobrovoljc, Klemenčič, Sikošek, Vetrih, Gnezda Čerin, Ibričić, Mujan, Podlogar, Nicholson. Naš namig: 2.