V drugi slovenski nogometni ligi bo ljubljanski mestni derbi med Bravom in Ilirijo, oba domujeta v Šiški. Vodilni Bravo melje tekmece (spomladi je zmagal na vseh šestih tekmah) pod taktirko izkušenih Žinka, Kirma, Zeca, Ihbeisheha, Krcića…, ki so stari 30 let in več. Če bo nadaljeval v takšnem ritmu, bo imela Ljubljana prihodnjo sezono mestni derbi v prvi ligi. Ilirija se je po seriji porazov z dvema zaporednima zmagama proti Dravi in Ankaranu izkopala iz krize in si povečala možnosti za obstanek. Očitno so se varovanci trenerja Zorana Zeljkovića iz porazov veliko naučili, a danes bodo morali za osvojitev velike točke odigrati popolno tekmo.

Sežana za Bravom zaostaja dve točki, ker je v minulem krogu le remizirala na gostovanju v Brdih. S tem je moštvo trenerja Andreja Razdrha že izpolnilo bonus spodrsljajev, zato mora danes premagati Rogaško. Najboljša drugoligaša Bravo in Sežana letos med seboj ne bosta več igrala. Na prvi tekmi je zmagal Bravo s 3:2, na drugi Sežana s 3:0, kar pomeni, da so Primorci v prednosti v primeru enakega števila točk.

Radomlje so po zamenjavi trenerja Muamerja Vugdalića prekinile serijo neuspehov. Ankaran s plejado tujcev, ki so jih v klub nagnetli menedžerji, je tekmec po meri za nove tri točke Radomelj. Primorci so na poti v razpad sistema po seriji štirih porazov in njihova realnost je izpad v tretjo ligo. Do zamenjave trenerja je prišlo tudi v Nafti, kjer je Franca Fridla zamenjal 39-letni Slovak Maria Sluka. Trener je izbira predsednika kluba Gaborja Vegha, ki je tudi prvi mož madžarskega prvoligaša ZTE, kjer je bil Sluka doslej trener mladincev.

2. SNL, 24. krog, danes ob 14. uri: Ankaran Hrvatini – Kalcer Radomlje, ob 15.30: Brežice Terme Čatež – Nafta 1903, ob 17. uri: Bravo – Ilirija 1911, Fužinar Vzajemci – Krka, Drava Dakinda Ptuj – Jadran Dekani, Beltinci – Brda, CherryBox24 Tabor Sežana – Rogaška, Vitanest Bilje – Roltek Dob.