Družina, ki je počitnikovala na avstralskem otoku, se je odpravila k počitku, nato pa je njihov avtodom napadla skupina dingov. Eden izmed njih je vstopil v avtodom in majhnega dojenčka zagrabil za vrat in ga odnesel. Deček je začel jokati, kar je prebudilo njegovega očeta, čeprav je bilo jok moč slišati le še iz daljave. Nemudoma se je podal v dir za divjimi psi in svojega otroka rešil iz primeža divje živali.

Oče je nemudoma poklical reševalce, ti pa so dojenčka s helikopterjem prepeljali v bolnišnico. Iz bolnišnice so sporočili, da je bil otrok ves čas pri zavesti in ni v kritičnem stanju, še nekaj časa pa bo ostal na negi v bolnišnici. »Če oče otroka ne bi reagiral tako hitro in ne bi zbral poguma, da se je pognal v čredo divjih psov, bi otrok utrpel veliko hujše poškodbe,« so besede pilota reševalnega helikopterja povzeli pri CNN.

Dingi večkrat napadejo otroka

Čeprav je otok Fraser priljubljeno letovišče, pa je to tudi prostor kjer živi 30 čred dingov, v vsaki čredi pa je okoli 12 divjih psov. Ti so že večkrat pokazali, da se bližine ljudi ne bojijo, saj je bil opisani napad na človeka že tretji letos. Tudi v prejšnjih dveh napadih so bile žrtve otroci, še piše BBC.