Po poročanju portala svet24 so priljubljeno humoristko februarja zaradi težav s črevesjem sprejeli v bolnišnico. Ugotovili so, da gre za hudo zastrupitev črevesja. Potrebnih je bilo več operacij. Ker njeno telo ni zmoglo vsega tega napora, je padla v komo, navaja portal.

Iča Putrih se je rodila leta 1942 kot Marija Kos. Pri 14 letih in pol se je zaposlila kot tajnica. Vrsto let je zabavala številne ljubitelje humorja in bila znana po nalezljivi dobri volji. Kar 15 let je na nastopih sodelovala s humoristom in pevcem Marjanom Roblekom - Matevžem, kot humoristka pa je dve leti nastopala tudi z Avseniki.

Po pisanju spletnega Večera, je bila v Jugoslaviji z več kot 500 čistimi udarci v minuti ena najhitrejših strojepisk v državi. Leta 2017 je v intervjuju za Večer povedala, da je bila v šoli v razredu »glavna za kakšne štose«. »Pogosto rečem, da nisem humoristka po poklicu, jaz sem bila vedno z veseljem tajnica in to je bila moja najboljša zaposlitev. V humoristično sfero sem 'kar padla'.«

»Vedno pravim, da nisem humorist, ampak sem po karakterju optimist. So pa današnji humoristi drugačni, znati morajo peti, plesati, vse. Nedavno sem bila na predstavi Martine Ipše, eno uro in pol sem se smejala. V mojih časih sem prišla na oder z mikrofonom, včasih sem ob petih popoldne začela stand up, temu smo sicer takrat drugače rekli, in do petih zjutraj vice pripovedovala,« je takrat še povedala za Večer.