Sodelovanje športnega direktorja Zlatka Zahovića in Milaniča se bo poleti dokončno končalo, so zapisali pri nogomania.com. Milanič naj bi namreč prevzel vodenje slovaškega velikana Slovana iz Bratislave, za katerega igrata Andraž Šporar in Kenan Bajrić.

Na objavljeno novico so se ostro odzvali pri NK Maribor in na svoji spletni strani zapisali, da gre "za zavajanje in širjenje neresnic, ki je šlo čez vse meje dobrega okusa".

V taboru vijoličastih so še zapisali, da gre po njihovem mnenju za enega zadnjih poskusov destabilizacije mariborskega moštva pred začetkom zadnje, odločilne četrtine prvenstva in pred uresničitvijo športnih ciljev. »Z Darkom Milaničem v vlogi trenerja gremo proti dvojni lovoriki in tudi v pripravo na novo sezono,« so še zapisali pri NK Maribor.

Po poročanju nogomania.com naj bi v Bratislavo prišla tudi Novica Nikčević, Milaničev pomočnik iz časa pri angleškem Leedsu, ki bi prevzel vodenje akademije Slovana.

Za 51-letnega Milaniča bi bil Slovan tretji tuji klub. Po prvem odhodu iz Maribora leta 2013 je dobro leto dni vodil avstrijski Sturm iz Gradca in 32 dni sedel na klopi angleškega Leeds Uniteda. Z Mariborom je Milanič v dveh obdobjih osvojil pet naslovov prvaka in štiri pokalne lovorike.