Med živili, ki lahko zamašijo odtok, so denimo kavna zrna, zato po kuhanju kave usedline raje ne zlivajte v kuhinjsko korito. Da vanj zagotovo ni pametno zlivati betona, se bo zdaj verjetno naučilo londonsko gradbeno podjetje, ki naj bi bilo krivo za tamkajšnji gromozanski betonski zamašek. »Gora betona«, ki se je zaradi tega početja oblikovala v odtočnih kanalih, zgrajenih v viktorijanski dobi, tehta kar 105 ton, kar je približno toliko kot sinji kit.

Alex Saunders, odgovoren za upravljanje z lokalnim vodovodom pri družbi Thames Water, je povedal, da gre za največjo gmoto, ki jo je podjetje kadarkoli videlo, odstranjevanje pa bi lahko trajalo kar dva meseca in stalo več sto tisoč evrov. Odstranjevanje betonskega zamaška bo potekalo na križišču cest Goswell Road in Hall Street, saniranje pa bo zagotovo povzročilo tudi prometne zamaške.

Odtoki se običajno zamašijo zaradi nabiranja olja ali pa nerazgradljivih materialov, kot so recimo vlažilni robčki. Za čiščenje odtokov Thames Water vsako leto nameni približno 20 milijonov evrov, družba pa bo v prihodnje investirala v izboljšave vodovodnega omrežja in povečevanje digitalnega nadzora cevi. Podjetje je sporočilo, da je v povezavi z »goro betona« že sprožilo preiskavo, krivca pa namerava tožiti za povrnitev stroškov, ki bodo nastali ob sanaciji.