Pri dvakratnih zaporednih branilcih naslova se je z 38 točkami najbolj izkazal Kevin Durant, Stephen Curry je k zmagi dodal 21 točk, Andre Iguodala pa s klopi 15.

Na zahodu je bila še tekma San Antonio Spurs – Denver Nuggets, ki so jo s 118:108 dobili gostitelji, ki po treh tekmah v boju na štiri zmage vodijo z 2:1. Tudi četrta tekma dvoboja bo v Teksasu.

Teksaško ekipo je vodil 24-letni Derrick White, ki je s 36 točkami dosegel strelski rekord kariere, od tega je 26 košev dosegel v drugem polčasu. Poleg njega je še pet košarkarjev domače ekipe k zmagi prispevalo vsaj deset točk, največ pa DeMar DeRozan (25) in LaMarcus Aldridge (18).

Na edini tekmi vzhodne konference so košarkarji Philadelhia 76ers v gosteh s 131:115 premagali Brooklyn Nets in v zmagah povedli z 2:1. Junak večera je bil Ben Simmons z 31 točkami, Tobias Harris je k zmagi gostov, ki so igrali brez poškodovanega zvezdnika Joela Embiida, dodal 29 točk in 16 skokov.

Namesto Embiida, ki se je pred tekmo sicer ogreval, a so bile bolečine v kolenu prehude, je začel Greg Monroe in dosegel devet točk in 13 skokov.

Za mrežice, ki so izgubile zadnji dve tekmi, potem ko so presenetljivo dobile uvodno tekmo v Philadelphii proti tretjim nosilcem, sta D'Angelo Russell in Caris LeVert vsak dosegla po 26 točk.