Eno nesrečo obravnavajo koprski, drugo pa novogoriški prometni policisti. V eni je bilo udeleženo kombinirano vozilo, pri čemer naj bi se ena oseba lažje poškodovala. Po prvih podatkih gre za tujca.

Druga nesreča pa se je po podatkih koprske policijske uprave zgodila v predoru na avtocesti proti Vipavi. Nesrečo je povzročil 42-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v tovorno vozilo, ki ga je peljal 48-letni voznik. Ta je imel poleg sebe še 48-letno sopotnico, ki se je v nesreči poškodovala in so jo odpeljali v bolnišnico, so za STA pojasnili na policiji.

Prometnoinformacijski center še vedno sicer poroča o zastojih, in sicer na dolenjski avtocesti pred zaporo pri počivališču Zaloke proti Hrvaški, potovalni čas se podaljša za približno 35-40 minut. Zastoj je tudi na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Metlika, Obrežje in Gruškovje.

V času velikonočnih praznikov velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 ton, in sicer danes med 14. in 21. uro ter v nedeljo in ponedeljek med 8. in 21. uro, še opozarja prometnoinformacijski center.