Najmočnejši teniški turnir ta teden poteka v Monte Carlu. Na turnirju serije masters je največ medijske pozornosti deležen Španec Rafael Nadal. Ne zgolj zaradi dejstva, da je v mondenem središču zmagal že enajstkrat. Vrnitev kralja peska na njegovo najljubšo podlago je bila namreč nepredvidljiva, saj je Španec zadnji dvoboj v Miamiju zaradi poškodbe predal. Nadal se je proti rojaku Robertu Bautisti Agutu vrnil na pesek v najlepši luči ter izgubil le dve igri. Včeraj se je Nadal trinajstič v karieri pomeril z Bolgarom Grigorjem Dimitrovom in ga dvanajstič premagal, tokrat s 6:4, 6:1. Dvoboj je bil izenačen do rezultata 4:4 v prvem nizu, nato pa je Španec prestavil v višjo prestavo, ki ji Dimitrov ni mogel več slediti.

Turnir v Monte Carlu je domač za Novaka Đokovića, ki živi v bližini prizorišča in se na dvoboje vozi kar s kolesom. Start Srba v peščeno sezono je bil bolj stresen kot Nadalov, saj je proti Nemcu Philippu Kohlschreiberju izgubil niz. Ko je razbil lopar, je Đoković igral bolje ter se včeraj znesel nad Taylorjem Fritzom. Američanu je prepustil le tri igre v prvem nizu ter se prepričljivo uvrstil v četrtfinale. Dvakratni zmagovalec Monte Carla se bo danes pomeril z Rusom Danilom Medvedjevom. Za presenečenje včerajšnjega dne je poskrbel Srb Dušan Lajović, ki je bil s 6:3, 6:3 boljši od Avstrijca Dominica Thiema.

V Monte Carlu je nastopil tudi najboljši slovenski igralec Aljaž Bedene. Ljubljančan je bil v odločilnem dvoboju v kvalifikacijah s 7:6 (3), 6:3 boljši od Japonca Tara Daniela. V prvem krogu Bedene ni izkoristil dobrega žreba. Na stavnicah je bil favorit proti Radu Albotu, a je Moldavec zmagal s 6:4, 6:2. Kot srečni poraženec se je na glavni turnir uvrstil tudi Daniel, a je proti Philippu Kohlschreiberju dobil le štiri igre.

Najboljše teniške igralke na svetu ta teden v koledarju nimajo močnega turnirja. Večina se jih pripravlja na nadaljevanje sezone na pesku, ki bo imela vrhunec prihodnji mesec na Rolandu Garrosu. Med njimi je tudi Slovenka Polona Hercog, ki se bo v Carigrad odpravila s popotnico turnirske zmage v Luganu v Švici. »Gotovo mi bo po uspehu v nadaljevanju sezone lažje,« pravi Polona Hercog, ki bo v Turčiji branila veliko točk za svetovno lestvico WTA, saj je bila lani v Carigradu finalistka. »Turnirska zmaga v Luganu je doslej moja največja v karieri. Sem v zrelih športnih letih, zato se še bolj zavedam, kaj vse mora iti v pravi smeri za takšne uspehe. Ponosna sem, da sem osvojila turnir z borbeno igro, saj vseh dvobojev nisem igrala na najvišji ravni,« dodaja Polona Hercog.