Prve so rezultate objavile velike ameriške banke. Rezultati bank so mešani. Pričakovani dobiček so večinoma presegle, a imajo težave z rastjo prihodkov. Prva je z rastjo dobička navdušila največja ameriška banka JP Morgan, ki je v prvem letošnjem četrtletju ustvarila toliko dobička kot še nikoli. Po objavi prejšnji petek je delnica končala trgovanje več kot štiri odstotke višje. Tudi Wells Fargo je objavil dobre rezultate. Od bank se je najslabše odrezal Goldman Sachs, ki je v ponedeljek sicer objavil višji dobiček od pričakovanega, a so jim prihodki upadli za 13 odstotkov, delnica je v ponedeljek po objavi rezultatov izgubila več kot tri odstotke. Tudi Citigroup je objavil dober dobiček, a za dva odstotka nižje prihodke. Morgan Stanley je objavil dobre rezultate in presegel pričakovanja tako pri dobičku kot prihodkih. Bank of America je objavila rekorden dobiček, a so iz banke posvarili, da se bo rast prihodkov v preostanku leta upočasnila.

Od nebančnih družb je v torek dobre rezultate objavil Johnson & Johnson, presegel je pričakovani dobiček in prihodke. Več kot štiri odstotke je po objavi rezultatov izgubil IBM, slabši od pričakovanj analitikov so bili prihodki in tudi napoved za letošnje leto.

Od velikih tehnoloških družb je rezultate doslej objavil Netflix. Dobiček je znašal 76 centov na delnico, medtem ko so analitiki pričakovali 57 centov na delnico. Delnice so se kljub temu znašle pod prodajnim pritiskom zaradi poslabšane napovedi za preostanek leta.

Prihodnji teden bodo rezultate objavili še tehnološki velikani Microsoft, Facebook in Amazon.

Zaradi velikonočnih praznikov bodo danes ameriške in evropske borze zaprte, v Evropi borze ostajajo zaprte tudi še v ponedeljek.