Dve tekmi Primorske proti Olimpiji v nekaj dneh, dve zmagi Koprčanov, isti junak. Jasno je, da pri košarki le en posameznik ne more odločati obračunov in da je pomemben kolektiv ter da so v moštvu trenerja Jurice Golemca obakrat izstopali tudi drugi posamezniki, a najbolj – Marjan Čakarun. 28-letni hrvaški center je pred dnevi postal Dnevnikov igralec 2. kroga drugega dela državnega prvenstva, saj je blestel na nedeljski zaostali tekmi proti Ljubljančanom. Nič kaj drugače pa ni bilo niti tri dni pred tem, ko je pri uspehu svojega moštva proti zmajem v Tivoliju prispeval 28 točk in sedem skokov ter pristal pri statističnem indeksu 35. Ker ga na preostalih tekmah 7. kroga ni presegel nihče, je Čakarun znova postal Dnevnikov igralec kroga in tako na skupni lestvici skočil na tretje mesto.

Pri za centra dokaj skromnih 204 centimetrih je Čakarun precej netipičen igralec. Pomanjkanje v višini nadomešča z borbo in močjo, zaradi česar je izredno neugoden za nasprotnike. Brez težav si namreč izbori mesto pod obročema, če pa ga pokriva višji in počasnejši igralec, se lahko zaradi dobre tehnike vodenja brez težav odloči za prodor. Primorska v boju za naslov državnega prvaka velja za velikega favorita, še toliko bolj, če bo Čakarun v izločilnih bojih prikazoval predstave, kot jih je proti Olimpiji.

V izboru Dnevnikovega igralca kroga je drugo mesto tokrat pripadlo Luki Laporniku iz Krke, ki je v drugem polčasu tekme proti Heliosu dosegel kar 23 od skupno 26 točk ter tako Novomeščanom pomagal do visoke in pomembne zmage proti Domžalčanom. Na tretjem je pristal Royce Woolridge (zmaga Šentjurja proti Iliriji, 30 točk in osem skokov), na četrtem Ramo Rizvić (zmaga Šenčurja proti Zlatorogu, 22 točk ter po štiri skoke in asistence), na petem pa še en košarkar Primorske Žan Mark Šiško (po 13 točk in asistenc).