»Vem, kaj pomeni hoditi po mestu v kolarju in se srečevati s pogledi ljudi. Poznam to bolečino in poznam ta sram. Vem tudi, kako skelijo besede, ki jih kristjani slišite na delovnem mestu, med kolegi ali med sosedi. Tudi med sorodniki. Vem, kako globoko zareže beseda o grehih Cerkve v dušo kristjana, ki si prizadeva, da bi po svojih najboljših močeh živel evangelij. Papež ima prav. Res boli, ko Gospod očiščuje svojo nevesto,« je v pridigi dejal Zore.

Z besedami, ki jih je ob koncu nedavnega srečanja o zaščiti mladoletnih v Cerkvi izrekel papež Frančišek, se je tudi posredno zahvalil vsem duhovnikom, ki »zvesto in scela služijo Bogu in se čutijo osramočene in očrnjene zaradi sramotnega obnašanja nekaterih sobratov«. »Zahvaljujem se v imenu vse Cerkve veliki večini duhovnikov, ki ne samo, da so zvesti celibatu, ampak izgorevajo v svoji službi, ki je danes postala zaradi pohujšanja redkih, a še vedno preštevilnih sobratov, še težja. Hvala tudi vernikom, ki dobro poznajo svoje dobre pastirje, še naprej molijo zanje ter jih podpirajo,« je povzel besede papeža.

V pridigi je Zore dejal še, da je duhovništvo dar, zavest o tem pa najboljše varstvo pred tem, da bi duhovništvo za duhovnika ne bilo vir veselja in hvaležnosti ter da bi zanj začelo postajati breme. Duhovniki so morajo po njegovih besedah tudi zavedati, da so kot bratje drug drugemu, pri čemer mora beseda bratstvo preiti tudi v dejanje.