Sredina »filmska« aretacija skupine moških na parkirišču pred Mercatorjevim supermarketom v Šiški je bila ena izmed številnih sklepnih potez zoper člane mednarodne kriminalne združbe, ki naj bi v velikem slogu trgovala z mamili.

Niso še znane vse podrobnosti akcije, ki so jo v sredo zvečer po vsej Sloveniji izpeljali kriminalisti Policijske uprave Maribor, v njej pa sodelujejo tudi njihovi kolegi iz generalne policijske uprave in nekaterih drugih uprav. Po neuradnih informacijah se je policija že nekaj časa pripravljala na to, da izpelje končni udarec v sledenju skupini Slovencev, ki naj bi bila del mednarodne mreže preprodajalcev drog, predvsem kokaina. Sreda je bila dan D, ko so na podlagi prikritih preiskovalnih ukrepov izvedeli, da je predviden prevzem več kilogramov te prepovedane droge.

»Preiskujemo kazniva dejanja na področju prometa s prepovedanimi drogami,« je danes razložil Bojan Kitel iz Policijske uprave Maribor. Kriminalisti so doslej opravili enajst hišnih preiskav in pridržali devet oseb, med katerimi naj bi bilo več starih znancev policije. Eden izmed tistih, ki naj bi skrbeli za logistiko prevozov in odkupa mamil, naj bi bil Mariborčan Vojko P., ki je bil v preteklih desetletjih že večkrat obsojen zaradi kaznivih dejanj, povezanih s preprodajo prepovedanih drog. »Preiskavo nadaljujemo, smo v fazi najbolj intenzivnega zbiranja obvestil in vrednotenja dokazov, ki smo jih pridobili v hišnih preiskavah,« je vse, kar so izdali na policiji. Več informacij naj bi uradno razkrili danes.