»Evropo je treba ljubiti. Če je ne ljubimo, potem nismo sposobni ljubezni. Ljubim Evropo, živim Evropo,« je dejal Juncker v svojem zadnjem nagovoru aktualnim evropskim poslancem.

Izpostavil je, da so v tem mandatu Evropske komisije uresničili 350 zakonodajnih predlogov. Med dosežki je med drugim navedel odpravo mobilnega gostovanja znotraj Evropske unije. »Brexit je pomemben, še pomembnejše je vsakdanje življenje državljanov,« je dodal Juncker.

Izrazil je obžalovanje, da jim na področju azilne in migracijske politike ni uspelo najti skupne evropske rešitve. Ob tem pa je pozval države članice, naj vendarle uveljavijo dogovor o boljšem varovanju zunanjih meja Evropske unije. »Gremo, predlogi so na mizi,« je pozval predsednik Evropske komisije.

Juncker je postal predsednik Evropske komisije po volitvah v Evropski parlament leta 2014. Njegov mandat se uradno izteče konec oktobra. Naslednje evropske volitve bodo med 23. in 26. majem, nakar bodo na predlog evropskih voditeljev držav članic izbrali njegovega naslednika.