Ker sta bili Primorska in Olimpija na začetku marca še v polnem boju v drugi in prvi jadranski ligi, sta tekmo 2. kroga lige za prvaka odigrali šele v nedeljo. Koprčani so proti aktualnim državnim prvakom znova pokazali, da so v letošnji sezoni absolutni favorit za končno zmago v državnem prvenstvu. Trener Jurica Golemac ima na voljo pametno sestavljeno in kakovostno zasedbo, ki v vsakem trenutku ve, kaj početi na parketu. Igralci imajo točno določene vloge, zato se v primorsko zasedbo ne naleze negotovost, če morda pridejo v večji zaostanek, kot se je zgodilo proti Olimpiji na začetku druge četrtine, ko je bilo minus enajst. Ob tem ima Golemac na voljo kar nekaj posameznikov, ki znajo prevzeti odgovornost. Med njimi je tudi hrvaški center Marjan Čakarun, ki očitno še posebno uživa v tekmah z Ljubljančani, saj takrat najbolj izstopa. Tokrat je 17 točkam dodal deset skokov in s statističnim indeksom 26 soglasno postal Dnevnikov igralec kroga.

Čakarun se je slovenski javnosti predstavil v sezoni 2015/16, ko je igral za Helios, z Domžalčani presenetljivo osvojil naslov prvaka in bil najkoristnejši posameznik finala. Odlična sezona mu je prinesla prestop v Španijo, kjer se je z Manreso prebil v prvo ligo. Ko je Primorska pred lansko sezono nadaljevala resno zgodbo z ambicijo po uvrstitvi v ligo ABA, se je nanj spomnil trener Jurica Golemac, ki je z 28-letnim centrom zadel v polno.

Na drugem in tretjem mestu sta se v tokratnem izboru znašla ameriška košarkarja. Austin Brugett je k zmagi Hopsov proti Rogaški prispeval 20 točk in šest skokov, Lance Harris pa k uspehu Primorske 22 točk. Četrti je bil Smiljan Pavić (zmaga Šenčurja proti Iliriji, 13 točk in devet skokov), peti pa Žiga Fifolt (zmaga Krke proti Heliosu, 16 točk in šest skokov).