V ponedeljek malo pred enajsto uro zvečer je v sicer mirni kamniški soseščini Šmarca, kjer domuje tudi predsednik vlade Marjan Šarec, močno počilo. Ognjeni zublji so zajeli mercedesa, parkiranega ob stanovanjski hiši na Kamniški cesti. Pok je prestrašil sosede, mnogi so prihiteli na pomoč z gasilnimi aparati, nekaj so jih prinesli iz bližnje pivnice in nekega podjetja, tudi iz dupliškega gasilskega doma.

A je bil ogenj ob prihodu gasilcev iz PGD Kamnik in PGD Šmarca že močno razvit. Je pa gasilcem s hitrim posredovanjem uspelo, da je bila poškodovana zgolj fasada hiše in da drugi avto (audi) ni bil v celoti uničen. Na delu je bilo po 16 gasilk in gasilcev vsakega od obeh prostovoljnih društev. »Intervencija je bila res hitra in učinkovita, tako da se ogenj na hišo ni razširil. Pri avtih pa se ogenj hitro širi, saj imajo ogromno plastičnih in drugih lahko vnetljivih delov. Pohvalno je, da so ljudje že sami začeli gasiti, a tovrstni požar je zgolj z gasilnimi aparati skoraj nemogoče ukrotiti,« je povedal poveljnik PGD Šmarca Mitja Šarec.

Med sosedi lastnika avtov in hiše so se hitro začele širiti govorice, da je bil požar podtaknjen, da je nekdo z vnetljivo tekočino polil avtomobil in njegovo notranjost. Kraj požara so zavarovali policisti, kriminalisti pa so prevzeli preiskavo, ki je te prve in neuradne informacije potrdila. »Z ogledom kraja požara in zbranimi obvestili so kriminalisti ugotovili, da je zaradi odvržene plastenke z vnetljivo tekočino zagorelo osebno vozilo mercedes, ki je bilo parkirano ob stanovanjski hiši. Zaradi požara je bil delno poškodovan tudi omet. Na drugem vozilu audi do požara ni prišlo, poškodovano (razbito) je steklo na prednjih levih vratih. V dogodku je nastalo za okoli osem tisoč evrov škode. Z ogledom kraja kaznivega dejanja so bile zavarovane sledi, policisti pa nadaljujejo preiskavo zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti,« je sporočila Nataša Pučko, tiskovna predstavnica Policijske uprave Ljubljana.