Naložbo veletrgovca z zdravili in medicinskimi pripomočki bodo namenili hitrejšemu prodoru na trgih zahodne Evrope in ZDA, kjer so že prisotni. Smart Optometry bo s pomočjo naložbe na omenjenih trgih uporabnike prepričeval z rešitvijo Amblyoplay, ki je namenjena odpravljanju težav z lenim očesom.

Rešitev v obliki računalniške igre

Po nekaterih ocenah je samo v ZDA vsako leto rojenih več kot 100.000 otrok s težavami, ki jih lahko pomaga odpraviti njihova rešitev. Težave z lenim očesom lahko med drugim vodijo v izgubo globine vida, težave z branjem in učenjem ter dvojni vid, a jih je mogoče s pravilnimi in rednimi vajami uspešno odpraviti. Zato so v Smart Optometry trdno zavezani nadaljnjemu razvoju in dopolnjevanju rešitve, ki je zasnovana kot računalniška igra in kot taka bolj privlačna za otroke.

Poudarjajo, da ima trg odpravljanja težav z vidom na splošno velik potencial, saj naj bi trendi kazali, da bodo z vidom povezane težave zaradi staranja prebivalstva in sodobnega načina življenja do leta 2050 resno prizadele že polovico svetovnega prebivalstva.

Kolektor Ventures ostaja solastnik

Smart Optometry je bil ustanovljen leta 2015, leto zatem pa je že prejel tudi semensko investicijo korporativnega sklada Kolektor Ventures, ki tudi po naložbi skupine Salus ostaja solastnik družbe.