Hokejisti Olimpije izgubljajo bitko z Brunicom za naslov prvaka v alpski ligi. Več kot 2500 navijačev je v tivolski dvorani živelo za novo izenačenje v seriji na štiri zmage, a so Ljubljančani že drugi dan zapored naivno zapravili dva zadetka prednosti. Italijani so slavili z zlatim golom v podaljšku (4:3), s čimer so si za četrtkovo tekmo številka pet na Južnem Tirolskem pripravili prvi zaključni plošček za osvojitev tekmovanja.

Pod Šišenskim hribom so ves dan premlevali nedeljski poraz in iskali razloge za nerazumljiv padec v zadnji tretjini, ki je Olimpiji po zapravljeni prednosti dveh golov odnesel prvo vodstvo v finalni seriji. V zgoščenem urniku tekem časa za objokovaje kajpada ni, saj je ljubljanske hokejiste že večer kasneje čakala nova pomembna preizkušnja. Olimpija je nujno potrebovala zmago, da bi se vrnila v igro za naslov prvaka, a je tudi tretjo domačo tekmo z Brunicom v letošnji sezoni sklenila s porazom. Potem ko je imela vse niti igre v svojih rokah, se je že drugi večer zapored ustrašila zmage.

Izkušeni Italijani so na začetku tekme slovenskemu finalistu prepustili terensko premoč, a prežali na vsako napako. Potem ko je vratnica v peti minuti rešila vratarja Žana Usa, je Olimpija v nadaljevanju pokazala več želje in si do odmora priigrala vodstvo po golu Simšiča. Ljubljančani so bili še naprej aktivnejši in po hitrem protinapadu povišali prednost, a so se po prejetem zadetku z igralcem več hitro znašli v zagati. Us je Olimpijo reševal pred izenačenjem, tribune pa so znova oživele prav v zadnji sekundi druge tretjine, ko je kapetan Mušič z drugim golom na tekmi izkoristil igralca več in moštvo znova popeljal do prednosti dveh golov.

Nedeljska zadnja tretjina, ko Olimpije skorajda ni bilo na ledu, za domače očitno ni bila dovolj poučna, saj so Ljubljančani tudi tokrat nehali igrati. Brunico je vse moči usmeril v napad in se deset minut pred koncem vrnil v igro vsaj za podaljšek. V napeti končnici je bila Olimpija stisnjena pred svoja vrata in brez pogleda proti nasprotnikovim vratom čakala na zadnji pisk sirene, kar se ji je maščevalo z izenačenjem slabe tri minute pred koncem. V podaljšku je najboljši igralec finala Tommaso Traversa s slalom čez celotno igrišče sijajno preigral branilca Vidmarja in po slabih dveh minutah popeljal Brunico na prag naslova prvaka.

Trener Olimpije Jure Vnuk je povedal: »Razočarani smo, a se ne predajamo do konca. V Brunico bomo odšli na dan tekme, saj je bolje v domači postelji prespati dvakrat kot enkrat.« »Tekmo smo začeli zelo slabo. Tudi v drugi tretjini nismo prikazali nič posebnega. Šele ko smo v zadnji tretjini začeli hitreje in več drsati, smo prikazali boljšo igro in zaigrali na ravni naših sposobnosti,« je povedal napadalec Pustertala Markus Gander, strelec prvega gola za Italijane sinoči v Tivoliju.