Kot se za finalno tekmo spodobi, sta tekmeca že na uvodu postregla z izenačenim, čeprav nič kaj atraktivnim nizom. Kljub glasni podpori navijačev je bilo na obeh straneh v začetnih minutah čutiti določeno mero nervoze, posledično pa so odbojkarjih na obeh straneh mreže nizali napake kot po tekočem traku. Tudi na račun teh je bil izid v prvem nizu poravnan kar sedemnajstkrat, prvi pa so do otipljivejše prednosti prišli igralci ACH Volleyja, ki so se v končnici odlepili s tremi točkami prednosti (21:18). Ljubljančani so si v zaključku priigrali tudi tri zaključne žoge, zapravili dve, v tretje pa le bili uspešni in povedli z 1:0.

V drugem nizu sta moštvi že ujeli ritem in začeli sestavljati tudi atraktivnejše akcije. To še posebno velja za goste, ki so med drugim popravili igro v obrambi, nanizali nekaj blokov in Calcitu hitro pobegnili sprva na tri, po šestih zaporednih doseženih točkah pa na kar osem točk prednosti (11:3). Slovenski prvaki so podobno vodstvo imeli že na prvi finalni tekmi in ga nespametno zapravili, tokrat pa napake niso več ponovili. Čeprav so Kamničani v določenem trenutku zaostanek celo prepolovili, jim je za kaj več zmanjkalo moči in po odločilni točki Jana Pokeršnika so prepričljivo izgubili tudi drugi niz (17:25).

ACH Volley je dobro igro iz drugega niza prenesel tudi v tretjega. Igralci trenerja Matije Pleška so bili bistveno bolj razpoloženi kot še pred nekaj dnevi v Tivoliju, borben pristop pa se je odrazil tudi na igrišču. Še enkrat so si že na začetku priigrali osem točk prednosti, Kamničani pa so jih neuspešno lovili. Njihov trener Aleš Hribar je skušal tekmo zasukati s številnimi menjavami, na pomoč mu je priskočil celo animator, ki je domače na šaljiv način skušal motivirati z obljubo po novi dvorani. A vse skupaj je bilo zaman, saj so bili gosti že preveč razigrani in tekmo brez kakršnih koli težav pripeljali do konca za drugo zmago v finalu.

»Pokazali smo povsem drugačen obraz in na igrišču prikazali, kar smo želeli. Morda je bil začetek res nekoliko nervozen, saj nekateri igralci prvič nastopajo v finalu. A tudi če bi izgubili prvi niz, verjamem, da bi tekmo na koncu dobili. Mislim, da smo se nekaj le naučili od prve tekme,« je po zmagi povedal sprejemalec ACH Volleyja Jan Pokeršnik, ki ga s soigralci tretja in morda tudi zadnja tekma finala čaka že v četrtek v dvorani Tivoli.