Ko je Maribor v težavah in ne more zabiti gola, trener Darko Milanič, ob katerem spomladi vseskozi sedi tudi športni direktor Zlatko Zahović, v igro s klopi pošlje kapetana Marcosa Tavaresa. Enako je bilo na derbiju 27. kroga z Domžalami, proti katerim Brazilec s slovenskim potnim listom, ki je uradno star 35 let, gola sicer ni dosegel, je pa po preigravanju in podaji prisilil centralnega branilca gostov Gabra Dobrovoljca, da je zabil avtogol. Paradoks je, da sta zmago Maribora v drugem polčasu zrežirala igralca s klopi Tavares in Dare Vršič, ki sta prava veterana, saj sta skupaj stara 69 let.

Tavares se je sprijaznil, da v igro vstopa s klopi, vendar tudi z nje deluje kot pravi kapetan, na katerega se lahko soigralci vedno zanesejo. Je živa legenda kluba, s 148 goli najboljši strelec vseh časov Maribora in vzor profesionalca, pri katerem sta očitna nenasitna želja po zmagovanju in uživanje v vsaki minuti, ki jo preživi na igrišču. »Pri igralcih, ki so tako uspešni, je najpomembnejše, da imajo radi to, kar počnejo. Če nimaš rad tega, kar delaš, potem ne trajaš dolgo. Tavares se dobro počuti, ko gre na igrišče. Tudi na razritem pomožnem igrišču, vesel je vsakega gola, ki ga zabije tudi na treningu. Tudi če tekme ne začne v prvi enajsterici, je zelo spoštljiv,« se je po sobotni tekmi v Ljudskem vrtu o njem razgovoril trener Darko Milanič.

Tavares je bil v zadnjih dveh sezonah najboljši igralec slovenske lige po izboru Dnevnika in se je priznanj tudi iskreno razveselil. Potem ko je bil najboljši v 27. krogu, se je v skupnem seštevku prebil na peto mesto. Točke v krogu, s katerim so prvoligaši sklenili tretjo četrtino prvenstva, so prejeli še kapetan Mure Alen Kozar, ki je Prekmurce popeljal do pomembne zmage v Celju, napadalec Rudarja Žiga Škoflek, ki je odločil derbi za obstanek v Kranju, Amir Dervišević iz Maribora ter Rok Kronaveter iz Olimpije.