Poleg Brkića naj bi ovadili tudi njegovega brata Joza Brkića ter nekdanjega policijskega računalniškega strokovnjaka Franja Vargo, kot tudi nekdanjega voznika hrvaškega kmetijskega ministra Blaža Curića, čigar otroku je bil Brkić krstni boter. Gre za eno izmed vej v preiskavi v obseženem primeru lažnih sporočil SMS.

Policija je v sporočilu zapisala, da je eden od osumljencev storil več kaznivih dejanj nepooblaščenega prestrezanja podatkov kot tudi zlorabe računalniških naprav. Pri tem so ga spodbujali in mu pomagali ostali osumljenci, ki so prav tako imeli nepooblaščen dostop do prestreženih vsebin. Za primer je pristojno tožilstvo v Osijeku.

Hrvaški mediji so poročali, da so Brkića zaslišali kot osumljenca prejšnji teden, ker naj bi prestregel elektronsko pošto svoje bivše soproge ob pomoči Varge. Brkić je povedal, da gre za »cirkus, ki se je začel pred desetimi meseci,« ter da je »sramota, kaj so nekateri ljudje naredili iz državnih institucij«. Tudi Brkićeva soproga je danes zaprosila medije, naj ne objavljajo neresnic, ki škodijo njeni družini in otrokom.

V delu hrvaške javnosti prevladuje mnenje, da zahteve za preiskave proti Brkiću prihajajo iz vrha HDZ, ker je znano, da ni v najboljših odnosih s hrvaškim premierjem in predsednikom HDZ Andrejem Plenkovićem, ki danes ni želel komentirati preiskave. Primer znova odpira ugibanja o zlorabah hrvaške policije in obveščevalnih služb v korist politikov.

Zagrebško sodišče je v začetku aprila zavrnilo navedbe tožilstva, da bi podpredsednik sabora razkril zaupne informacije med policijsko preiskavo o elitni prostituciji. Gre za afero iz leta 2011, ko je bil Brkić namestnik načelnika hrvaške policije. V visoko politiko je prišel s prejšnjim predsednikom HDZ Tomislavom Karamarkom.

Curić in Varga sta tudi obtožena v ločenem primeru, zaradi ponarejanja sporočil SMS, s katerimi naj bi v letih 2017 in 2018 pomagali preprečevati dokazni postopek proti svetovalcu zagrebškega nogometnega kluba Dinamo Zdravku Mamiću, ki je nepravnomočno obsojen na zaporno kazen zaradi kriminala v Dinamu. Mediji so poročali, da je Varga podobno ponarejeno korespondenco kratkih sporočil pripravil tudi za nekdanjega lastnika Agrokorja Ivico Todorića.