Čeprav so košarkarji Olimpije v zaostali tekmi 2. kroga lige za prvaka v državnem prvenstvu proti Primorski prikazali precej boljšo igro kot v četrtek v 7. krogu v Tivoliju, so na koncu ostali praznih rok. Koprčani tako v drugem delu domačega prvenstva ostajajo neporaženi in so si tri kroge pred koncem že zagotovili prvo mesto na lestvici ter s tem prednost domačega parketa v četrtfinalu ter morebitnem polfinalu in finalu.

Po četrtkovem porazu so košarkarji Olimpije naredili domačo nalogo, trener Jure Zdovc pa določene spremembe, ki so se vsaj na začetku tekme izkazale za uspešne. Konjičan je tako tokrat prednost v moštvu pred Šamanićem ponudil Simonoviću, ki je obračun začel v prvi peterki, v kateri je bila še ena novost, saj je Lazića zamenjal Rebec. Predvsem v napadu je igra pri Ljubljančanih lepo tekla, saj so igralci iskali podajo več in s tem prihajali do lahkih košev, a je bilo podobno tudi na drugi strani pri Primorski. Vse do konca prve četrtine sta moštvi izmenjaje dosegali točke, nato pa je Ljubljančanom uspel delni izid 13:0, s katerim so se odlepili na enajst točk prednosti. A tako hitro, kot so si vodstvo nabrali, so ga tudi izgubili, kar je silno ujezilo Zdovca. Njegovi igralci so namreč po do tedaj dobri predstavi začeli delati neumnosti in zato ob polčasu zaostajali za sicer skromni dve točki.

Olimpija je na krilih šestih zaporednih točk Lorbka dobro vstopila v drugi polčas, nato pa si je 34-letni Ljubljančan težje zvil desni gleženj in končal obračun. Primorska je prevzela pobudo, a so se zmaji slabi dve minuti pred koncem vseeno približali vsega na točko. Toda ko je bilo treba, so Koprčani zaigrali zbrano in po zaslugi odličnih Čakaruna in Harrisa ostali neporaženi v ligi za prvaka. »Prikazali smo dobro predstavo, a še naprej počnemo preveč napak. Nisem nezadovoljen, a sem nervozen, ker smo zopet izgubili, sam pa nerad izgubljam. Dobro smo se odzvali na četrtkovo tekmo v Ljubljani,« je povedal Jure Zdovc, trener Primorske Jurica Golemac pa je dodal: »