Več tisoč protestnikov medtem vztraja pred sedežem vojske v glavnem mestu Kartum, s čimer želijo ohraniti pritisk na vojaški svet, ki po odstavitvi al Baširja vodi državo. S petjem in napisi zahtevajo začetek oblikovanja civilne vlade, poroča nemška tiskovna agencija dpa, ki se sklicuje na očividce.

Desetčlanska delegacija, ki zastopa protestnike, je vojaškemu svetu z generalom Abdelom Fatahom al Burhanom Abdulrahmanom na čelu v soboto zvečer predstavila zahteve, med drugim oblikovanje civilne vlade, poroča francoska tiskovna agencija AFP, ki se sklicuje na sporočilo krovnega Zavezništva za svobodo in spremembe.

Vodja zavezništva Omar al Degier je ob tem napovedal, da bodo nadaljevali proteste, dokler ne bodo izpolnjene vse njihove zahteve.

Sudanska vojska, ki je v četrtek strmoglavila al Baširja, je vzpostavila prehodni vojaški svet in obenem suspendirala ustavo, razpustila parlament, vlado in lokalne oblasti ter za tri mesece razglasila izredne razmere. Vojaški svet naj bi državo vodil dve leti in pripravil volitve.