Danes, pet minut pred 3. uro zjutraj, so vsa gasilska društva v Lenartu in okolici prejela poziv, da morajo nemudoma na teren. Zagorelo je namreč v Industrijski ulici, v lenarški podružnici podjetja za skladiščenje in predelavo odpadkov Salomon Eco (nekdanji Papir servis). Ko so prvi gasilci prihiteli na požarišče, je bil požar že dokaj razvit.

»Gorelo je v veliki hali, v kateri skladiščijo drobno zmleto odpadno plastiko,« je za Dnevnik razložil Gregor Jančič iz PGD Benedikt. »Gasilci smo požar relativno hitro omejili, gašenje pa je zakomplicirala velika površina in količina gorljive snovi, zaradi česar je bil težaven dostop do vseh žarišč.« Med posredovanjem, v katerem je sodelovalo 80 gasilcev iz osmih društev, se je lažje poškodoval gasilec iz PGD Sveta Ana; med rezanjem kovine se mu je strgala veriga na žagi in ga udarila po nogi.

Po lokaliziranju požara je sledilo večurno razkopavanje pogorelega materiala in sprotno gašenje novih žarišč, kar se je zavleklo v popoldanske ure. Zaradi tveganja, da bi kje znova izbruhnil močnejši ogenj, so gasilci javnosti prepovedali približevanje na manj kot sto metrov, bližnjim stanovalcem pa so svetovali, naj ne odpirajo oken.

Iz Policijske uprave Maribor so danes sporočili, da je zagorelo v približno 450 kvadratnih metrov velikem objektu. Kaj je zanetilo požar in kolikšna je višina premoženjske škode, ni znano, zaradi posameznih manjših žarišč in dela gasilcev so kriminalisti lahko šele popoldne začeli ogled, je razložil Bojan Kitel iz PU Maribor. Salomon Eco zbira, prevzema in predeluje vse vrste nenevarnih odpadkov, nekovinskih in kovinskih sekundarnih surovin, piše na spletni strani podjetja, ki ima podobne obrate še v Ljubljani, Logatcu in Novem mestu.