Plenković je v pogovoru med drugim odgovarjal na vprašanje, kako lahko vohunski aferi vplivata na hrvaške odnose s Slovenijo ter Bosno in Hercegovino.

Zanikal je, da bi hrvaške obveščevalne službe v BiH karkoli podtikale. Glede Slovenije pa je dejal, da je že "zelo jasno povedal, da hrvaška vlada ni pretendentka, da bi vplivala na medije na Hrvaškem, kaj šele v drugih državah".

Znova je poudaril, da je Hrvaška zapustila arbitražni postopek, potem ko ga je Slovenija kompromitirala. Kot je dodal, je bil dogovor med agentko Slovenije in sodnikom v arbitražnem svetu, ki ga je določila Slovenija, da bi vplivali na druge arbitražne sodnike.

"Če bi se to zgodilo na kakšni trgovski arbitraži v Parizu ali celo morda pred hrvaško gospodarsko zbornico, zagotavljam, da bi tako sodniki kot agenti absolutno izgubili svoj status sodnika ali odvetnika. Do smrti ne bi mogli več priti do nobene arbitraže," je dejal.

Spomnil je, da je Hrvaška vstopila v arbitražni postopek, potem ko je imela blokiranih 14 poglavij v pogajanjih za članstvo v EU, ter je bil to predpogoj za zapiranje poglavij. Izpostavil je, da je Hrvaška vstopila v proces v dobri veri ter da obžaluje, kar postopek ni tekel do konca, kot bi bilo treba.

"Smo, kjer smo. Želimo sporočili Sloveniji, da lahko v pogovorih uredimo odprta vprašanja, predvsem mejo," je dejal.