Četrtkovo trgovanje so delnice družbe Tesla Motors, ki jo vodi Elon Musk, končale pri 268,42 dolarja, torej 2,8 odstotka nižje.

Sprva sta nameravala partnerja povečati zmogljivosti tovarne do leta 2020 za približno 50 odstotkov. Ker pa prodaja električnih avtomobilov zaostaja za načrti, sta ocenila, da bi bila investicija trenutno preveč tvegana, je poročanje japonskega finančnega časnika Nikkei povzela francoska tiskovna agencija AFP. Podjetji sta stopili korak nazaj, potem ko je Panasonic v poslovnem letu, ki se je izteklo marca, še poglobil izgubo, ki mu jo povzročajo Tesline baterije.

Japonci so doslej v povečanje zmogljivosti tovarne v Nevadi vložili približno 1,4 milijarde dolarjev, obe družbi skupaj pa 4,5 milijarde dolarjev. Panasonic pa namerava po poročanju časnika Nikkei opustiti tudi načrtovano investicijo v Teslino novo tovarno baterij v Šanghaju in bo namesto tega projektu nudil le tehnično podporo.

Tovarna v Nevadi trenutno zmore oskrbeti z baterijami pol milijona avtomobilov na leto. Proizvodne zmogljivosti so 35 gigavatnih ur, do leta 2020 bi jih morali po prvotnih načrtih povečati na 54 gigavatnih ur. To je trenutno največja tovarna baterij na svetu.