33-letnika so ustrelili konec marca v Los Angelesu, blizu trgovine z oblačili, ki jo je imel v lasti. Incident se je po poročanju ameriških medijev zgodil tudi na bedenju za umrlega. Policija je sprva sporočila, da do streljanja tam ni prišlo, zgodil pa se je stampedo, pri katerem so morali posredovati policisti.

Očividec je policiji povedal, da je v času bedenja videl moškega, ki je vihtel pištolo, a po njegovih besedah do streljanja ni prišlo, saj je moškemu to onemogočila oseba iz množice, piše CNN. Nekatere druge priče dogodka so policiji povedale, da so slišale strele, a preiskovalci na kraju dogodka niso našli žrtev ali prič, ki bi potrdile, da je do streljanja prišlo. Ko pa je policija morebitne žrtve streljanja iskala v bližnji bolnišnici, je tam našla dve ženski s strelnimi ranami, ki sta povedali, da sta se udeležili bedenja. Ko so policijo mediji povprašali o tem, zakaj niso prej obvestili javnosti, da je na bedenju prišlo do streljanja, so se sklicevali na še trajajočo preiskavo, še piše CNN.

Streli tudi na poslovilni slovesnosti

Brez težav ni šlo niti na poslovilni slovesnosti. V Los Angelesu so na procesiji, ki je spremljala poslovilno slovesnost, za raperja prirejeno v Staples Centru, spet odjeknili streli. Načelnik losangeleške policije Michel Moore je prek twitterja sporočil, da so žrtve trije temnopolti moški in ena temnopolta ženska, stari med 30 in 50 let, zapisal pa je še, da je ena oseba umrla.

Dogajanje, povezano s smrtjo raperja, za katerim žalujejo številni zvezdniki, spremljajo številne teorije zarote. Kar nekaj nejasnosti pa se pojavlja tudi v povezavi s streljanjema na bedenju in poslovilni slovesnosti.