Slovenski košarkar je v tem obdobju (marec/april) na 15 tekmah, vse je začel v prvi postavi Dallas Maverisks, v povprečju dosegal po 22,1 točke na tekmo. Temu je dodal 9,9 skoka, sedem podaj ter 1,3 ukradene žoge.

Dončić je sezono, v kateri je odigral 72 tekem, Dallas je že pred časom izpadel iz boja za končnico NBA, sicer končal s povprečjem 21,2 točke, 7,8 skoka in šest podaj na tekmo.

Edini novinec, ki mu je uspel tak oziroma še boljši statistični izkupiček v kategorijah točk, skokov in podaj v zgodovini lige NBA, je bil veliki Oscar Robertson v sezoni 1960/61, ki je imel v svoji krstni sezoni NBA povprečje 30,5 točke, 10,1 skoka in 9,7 podaje na tekmo.

Dvajsetletni slovenski čudežni deček je skorajda ogrozil rekord Dallasa po številu trojnih dvojčkov v eni sezoni. Tega ima še vedno v lasti Jason Kidd, ki je v sezoni 1995/96 prispeval devet trojnih dvojčkov, Dončić jih je zbral osem. V tej statistični kategoriji je prehitel Magica Johnsona, ki je v svoji rookie-sezoni 1979/80 zbral sedem trojnih dvojčkov.

Luka Dončić, statistika