Po izjemnem začetku branilcev naslova, ki so pred razprodano domačo dvorano povedli s 3:0 v prvi tretjini, je na sceno stopil komaj 19-letni novinec gostov, Andrej Svečnikov, ki je Hurricanes popeljal do vrnitve v zadnji tretjini na le gol zaostanka.

A nato je Backstrom blokiral nekaj strelov v zadnjih minutah, vratar Braden Holtby je zbral 27 obramb in Washington je prvo tekmo prvega kroga končnice vzhodne konference dobil s 4:2.

»Ni nas zagrabila panika. Le nadaljevali smo v svojem ritmu,« je dejal Backstrom, ki je še tretjič v karieri na tekmah končnice dosegel dva gola.

»Čeprav so nas povsem zasenčili na ledu v strelih, smo vedeli, da tekme ni konec do zadnje sekunde. Gre za končnico, nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo,« pa je dogajanje po tekmi komentiral Ovečkin.

Naslednja tekma ekipi čaka v soboto, ko bodo imeli Capitals priložnost, da v boju na štiri zmage povedejo z 2:0.

Na vzhodu je bila danes tudi tekma med Boston Bruins in Toronto Maple Leafs, ki so na gostovanju zmagali kar s 4:1. Izkazal se je Mitch Marner, ki je za kanadsko ekipo zadel dvakrat, vratar Frederik Anderson pa blestel s 37 obrambami.

Edini obračun prvega kroga končnice v zahodni konferenci je potekal med Calgary Flames in Colorado Avalanche, brez težav so ga s 4:0 dobili gostitelji, za katere je dvakrat zadel Matthew Tkachuk.