Derbi evropskih nogometnih gigantov v Manchestru, ki si ga je ogledal tudi predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin, se je po pričakovanju začel s prevlado gostov iz Barcelone. Igra je potekala po katalonskih notah, Manchester United je bil v povsem podrejenem položaju. Barcelona je premoč hitro kronala z golom v 12. minuti, ko je bil po lepi kombinaciji strelec Suarez. A Urugvajec je moral na proslavljanje zadetka počakati minuto, saj je linijski sodnik dvignil zastavico za nedovoljeni položaj. Po ogledu posnetka s pomočjo tehnologije VAR je italijanski sodnik Rocchi gol priznal. V uradni statistiki so zapisali, da je bil to avtogol branilca Shawa, ki ga je žoga zadela na poti v mrežo.

Angleži so ustavili Messija

Ker so gostje izpolnili osnovni cilj, gol v gosteh, so pobudo prepustili Manchestru Unitedu, ki pa mu do odmora ni uspelo kreirati velikih priložnosti. Angleži so v drugi polčas vstopili odločno in bili podjetnejši, ker Barcelona ni igrala na ravni svojega ugleda s podajami po globini, ampak je igrala v širino. Čeprav je Barcelona na trenutke težko prihajala do zanjo značilne posesti žoge, je bila premoč Manchestra Uniteda jalova. Angleži na vsej tekmi niso niti enkrat streljali v okvir gola tekmecev. Za Messija je bilo tekme konec v trenutku, ko mu je Smalling v prvem polčasu z grobim prekrškom razbil nos.

Ronaldo znova zadel

Mlada zasedba Ajaxa ni pokazala prav nobenega strahu pred velikim Juventusom. Nizozemci so igrali pogumno, hitro in kombinatorno, vendar niso bili tako učinkoviti kot proti madridskemu Realu v osmini finala. Deloma tudi zato, ker srbski reprezentant Tadić ni bil najbolje razpoložen.

Tik pred odmorom so se gostitelji znašli v nezasluženem zaostanku. Juventus je po bliskoviti akciji v vodstvo po lepem strelu z glavo popeljal izjemno motivirani Ronaldo, ki je tako dosegel 24. gol na svoji 21. tekmi v četrtfinalu lige prvakov. To je bil sploh edini strel Juventusa na vsej tekmi v okvir gola, zato je bil domači vratar Onana na vsej tekmi brez obrambe.

Na enak način, kot je Juventus končal prvi polčas, je Ajax začel drugega. Izenačil je že po dobre pol minute po izjemnem strelu Brazilce Neresa v malo mrežico. Gol je Ajaxu dal krila in je nadaljeval napadalno igro, a mu drugega zadetka ni uspelo doseči, čeprav je imel dovolj priložnosti. Nizozemci so na tekmi na gol Juventusa sprožili kar 18 strelov, Italijani pa zgolj sedem. Ajax je znova potrdil, da ima fantastično in trenutno najbolj nadarjeno ekipo v Evropi, zato lahko zagreni življenje italijanskim prvakom v Torinu. Juventus je izpolnil cilj, da ostane neporažen, da doseže gol v gosteh, a dvoboj je povsem odprt.