Nakup zdrave in močne sadike, pa naj gre za balkonsko cvetje ali okrasni grm, je ključnega pomena za dobro rast rastline in razvoj njenih korenin. Ob nakupu se zato vedno prepričajte, da na listih in steblu rastlin ni znakov bolezni ali škodljivcev ter tako preprečite kasnejšo slabo rast ali celo izgubo rastline.

Kakovosten univerzalen ali namenski substrat

Izbrano rastlino posadite v kakovosten univerzalen ali namenski substrat(zemljo). Univerzalna zemlja Rasti® Univerzalen je primerna za sajenje rastlin na prostem in v zaprtih prostorih, vsebuje dolgotrajno gnojilo za 3–6-mesečne potrebe in je namenjena sajenju okrasnih rastlin, drevnin, okrasnih ter cvetočih grmovnic. Namenski substrati se od univerzalnega ločijo po tem, da so prilagojeni točno določnim rastlinam.

Tako je zemlja Rasti® Ameriške borovnice zaradi svoje specifične sestave idealna za sajenje ali zastiranje kisloljubnih rastlin, kot so borovnice, rododendroni, hortenzije, azaleje, rese ali nekatere vrste okrasnih drevnin. Vsebuje dolgotrajno gnojilo za 3-mesečne potrebe rastlin. V programu Rasti® izstopata predvsem sadilni substrat Rasti® Voluhar Stop in gnojilo Rasti® Hydro + Voluhar Stop, ki imata odvračalen učinek na voluharje in miši. Poleg gnojila za začetno rast vsebujeta tudi dodatek za zadrževanje vode, kar je idealno za rastline, ki imajo povečano potrebo po zalivanju.

Rastline potrebujejo hranila

Na novo posajene rastline nekaj mesecev črpajo hranila iz substrata, v katerega smo jih posadili, če je ta seveda vseboval tudi dolgotrajno gnojilo. Po določenem času rastline hranila porabijo, zato jih je treba oskrbeti z novimi; rastline je treba pognojiti. Gnojilo Rasti® PhLow je namenjeno vsem rastlinam kislih rastišč, Rasti® Cvet vsem cvetočim okrasnim in balkonskim rastlinam, Rasti® List pa preprečuje bledenje listov na okrasnih zelenih rastlinah, zeliščih, okrasnih trajnicah in enoletnicah.

Nepogrešljivo gnojilo vsakega vrtičkarja je Rasti® Vrt, ki zaradi posebne sestave s postopnim sproščanjem rastline s hranili oskrbi takrat, ko jih te pravzaprav potrebujejo. Rast vrtnin je po gnojenju enakomerna, plodovi pa izenačeni in debelejši. Rastline so odpornejše proti boleznim, plodovi pa trpežnejši pri skladiščenju. Med najbolj zaželene izdelke Rasti® sodi tudi Rasti® Soil Tonic G, ki je naravno sredstvo za izboljšavo tal, obremenjenih s strunami. Rastlinam pomaga tudi pri dvigu vitalnosti, pospeši prijem in rast, zmanjša potrebo po zalivanju, podaljšuje vitalnost ter plodnost rastlin.

Ob rednem zalivanju, še posebno v vročih in suhih poletnih mesecih, ob rezi, če to zahteva narava rastline, in ob morebitnih sprotnih ukrepih za odpornost rastlin boste v posajenih rastlinah lahko uživali v vsej njihovi lepoti. Naj (z)rastejo z Rastijem!