V največjem slovenskem telekomunikacijskem operaterju so v sporočilu za javnost zapisali, da tehnologija NB-IoT odpira nove priložnosti za razvoj inovativnih rešitev z visoko dodano vrednostjo za optimizacijo procesov, upravljanje z viri, zagotavljanje visoke stopnje varnosti, pa tudi višje kakovosti bivanja.

Tehnologija po pojasnilih Telekoma omogoča tako enostavne kot kompleksne rešitve interneta stvari, kar pomeni vse od povezovanja posameznih senzorjev naprav do razvoja pametnih mest in skupnosti, zagotavljanja podatkov za upravljanje energetskih, vodovodnih ali plinskih omrežij, nadzora okolja, varnosti in varovanja, logističnih in transportnih rešitev, proizvodnje, kmetijstva, prodaje ter finančnih, zdravstvenih in komunalnih storitev.

V Telekomu so zapisali še, da prve projekte s tovrstnimi rešitvami že izvajajo na področju pametnih mest, elektronske mobilnosti in e-zdravja.

»Tehnologija NB-IoT odpira številne priložnosti predvsem razvijalcem, podjetjem, organizacijam in javnim ustanovam«

»Tehnologija NB-IoT, ki prek obstoječe omrežne infrastrukture zagotavlja odlično pokritost in zanesljivo povezljivost, odpira številne priložnosti predvsem razvijalcem, podjetjem, organizacijam in javnim ustanovam. Ob tem pa dodatno prednost predstavlja tudi oblikovanje celostnih ekosistemov, ki prinašajo spremembe na vseh področjih našega delovanja in bivanja,« je o uvedbi rešitev interneta stvari, ki jo tehnologija omogoča, zapisal direktor enote Poslovni trg v Telekomu Igor Bohorč.

V operaterju so spomnili, da je razvoj infrastrukture in rešitev interneta stvari skladen z njihovo razvojno strategijo, saj svoje omrežje že več let postopoma nadgrajujejo in pripravljajo na uvedbo tehnologije 5G.