Testo:

½ kocke kvasa Fala

½ vrečke kislega testa Fala

400 g moke

85 g masla

125 g mleka

60 g kisle smetane

20 g sladkorja

1 jajce

1 rumenjak

1,5 male žličke soli

Nadev:

250 g feta sira

100 g mozzarelle

80 g dimljenega sira

1 jajce

2 -3 žlice drobtin (po potrebi)

šopek čemaža (30 g)

poper

1 jajce za premaz

Kvas Fala raztopimo v toplem mleku in ga prilijemo k moki. Dodamo vse ostale sestavine brez masla in zamesimo kvašeno testo. Najprej mešamo počasi, med mešanjem dodajamo zmehčano maslo, na koncu na najvišji hitrosti, da se sestavine dobro povežejo in postane testo gladko ter odstopa od posode. Posodo pokrijemo in pustimo testo na toplem vzhajati.

Med vzhajanjem pripravimo nadev. S paličnim mešalnikom zmešamo feta sir, jajce in nasekljan čemaž. Primešamo mu nariban dimljen sir in začinimo s poprom, po potrebi dodamo še drobtine. Mozzarello raztrgamo na majhne koščke.

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, pustimo počivati nekaj minut, nato pa razvaljamo na pravokotnik. Premažemo ga z nadevom, posujemo nadrobljeno mozzarello in zvijemo v zavitek. Tega položimo v pomaščen model in pustimo vzhajati.

Vzhajano potico premažemo s stepenim jajcem, jo na več mestih prebodemo z iglo in prestavimo v vročo pečico. Pečemo jo slabo uro pri 175 °C.

Pečeno potico vzamemo iz pečice, jo pustimo nekaj minut v modelu, nato jo obrnemo iz modela na krožnik in ohladimo do konca.

Več si lahko ogledate na: www.kruhinpotica.com