Srečanje je potekalo v delovnem in sproščenem vzdušju, predstojnici organov v sestavi pa sta se strinjali, da je sodelovanje zelo dobro, so zapisali na ministrstvu za obrambo (Mors).

Ermenčeva in Bobnarjeva sta razpravljali o vzajemnem sodelovanju pri logistični podpori obeh organov, področjih sodelovanja pri izobraževanju in usposabljanju ter sodelovanju pri širšem varovanju državne meje. Prav tako sta spregovorili o podpori policije v času konference načelnikov generalštabov vojsk držav članic zavezništva, ki bo septembra v Ljubljani.

V pogovorih sta posebno pozornost namenili razpravi o zaposlovanju. Strinjali sta se, da je kadrovski bazen v Sloveniji omejen in da je treba razmišljati o delitvi kadra v celotnem obrambno-varnostnem sistemu, pri tem pa upoštevati posebnosti, ki izhajajo iz posameznega poklica.

Na tokratnem srečanju je Bobnarjevo spremljal njen namestnik Jože Senica, pri pogovorih o Slovenski vojski pa so poleg generalmajorke Alenke Ermenc izkušnje delili vodje strokovnih organov z Generalštaba Slovenske vojske, so še navedli na Morsu.