Kopitar se bo slovenski izbrani vrsti predvidoma pridružil v zadnjem tednu priprav pred odhodom na svetovno prvenstvo, so še sporočili s HZS.

Slovenska reprezentanca se bo za vrnitev med svetovno elito potegovala na prvenstvu divizije I-A, ki bo od 29. aprila do 5. maja letos Nur Sultanu (prej Astani). Risi bodo na prvenstvu merili moči z reprezentancami Belorusije, Južne Koreje, Litve, Kazahstana in Madžarske.

Enaintridesetletni Kopitar je z Los Angeles Kings v nedeljo odigral zadnjo tekmo sezone v ligi NHL, kjer ne bo igral v končnici. Za reprezentanco je med drugim igral tudi na olimpijskih igrah 2014 v Sočiju in prišel do sedmega mesta, na zadnjih OI v Južni Koreji 2018 pa ga ni bilo, ker vodstvo NHL ni prekinilo sezone.

»Razočaran sem, da na olimpijskem turnirju ne bomo videli najboljših, saj je to največji športni dogodek, na katerem lahko določeni športi rastejo. Na srečo sem na zadnjih olimpijskih igrah lahko doživel to izkušnjo,« je Kopitar pred dvema letoma komentiral odločitev vodstva lige NHL, da v Pyeongchangu ne bo igralcev NHL.