»Če se bodo določene stvari premaknile prek črte, bomo ukrepali tudi s pravnimi sredstvi. Lažja pot pa bi bila, če bi največji klubi in lige v Evropi povedali, da ne bodo igrali teh tekem med vikendom. Potem tega ne bi bilo mogoče uveljavit.« je povedal Seifert.

UEFA in Združenje evropskih klubov sta prejšnji mesec začeli s pogovori o reformah v ligi prvakov, ki bi veljale od leta 2024 naprej, pri čemer je za nemško ligo najbolj moteča uvedba evropskih tekem tudi med vikendi; sedaj, razen finala, potekajo med tednom.

Predsednik Bayerna iz Münchna Karl-Heinz Rummenigge in direktor Borussie Dortmund Hans-Joachim Watzke sta v nedeljo že izrazila dvom, da je reforme, ki jih vodi Uefa, moč zaustaviti.

»Zelo rad imam Bundesligo. Toda moraš biti pripravljen na dialog z drugimi. Lahko sicer vsemu nasprotuješ, toda na koncu ne boš del zgodbe. Slednje pa gotovo ni v našem interesu,« je menil Watzke.

Rummenigge pa je dodal: »Tradicija je pomemben argument v nemškem nogometu. Toda druge države imajo drugačen pogled na nogomet. Njihov izhaja iz ekonomskih vzgibov.«

Prejšnji petek je 20 angleških klubov premier lige v skupni izjavi zapisalo: »Neprimerno je, da organi evropskega nogometa delajo načrte, ki bodo posegli v samo strukturo, koledar in ustroj tekmovanj domačih tekem« ter »delali bomo skupaj za zaščito premier ligo«.