Z zborom v tradicionalni bazi v Zrečah je moška rokometna reprezentanca Slovenije začela priprave na kvalifikacijski tekmi z Nizozemsko (četrtek, 11. april, ob 19.30 v Almereju, in nedelja, 14. april, ob 17. uri v Celju) za nastop na EP 2020. Zaradi klubskih obveznosti minuli konec tedna je bilo na nedeljskem treningu le šest igralcev (tudi brez selektorja Veselina Vujovića, ki je zaradi obveznosti v Železničarju iz Niša prišel z zamudo), danes pa se je reprezentanca le zbrala v polni zasedbi in bo z letališča v Zagrebu proti Nizozemski odletela v sredinih zgodnjih urah.

S seznama 20 igralcev je odpadel Matej Gaber (Pick Szeged), ki se je poškodoval v finalu madžarskega pokala proti Veszpremu v Debrecenu. Pickova zmaga z 28:27 (Dean Bombač 6 golov, Mario Šoštarič 3, Gaber 1, Nik Henigman ni bil v postavi; za Veszprem Dragan Gajić 5, Blaž Blagotinšek in Borut Mačkovšek po 1, Gašper Marguč 0 ) je zahtevala svoj davek, saj si je Gaber poškodoval stegensko mišico, namesto njega pa je selektor Vujović poklical krožnega napadalca Matica Suholežnika, člana francoske ekipe Dunkerque.

Med 14 reprezentančnimi »zamudniki« je imel poleg članov Picka iz Szegeda največ razlogov za dobro voljo Miha Zarabec, član Kiela. Zarabec (1 gol) je v finalu nemškega pokala v Hamburgu pred 13.000 gledalci premagal Magdeburg (Marko Bezjak 1) z 28:24. »Zaro« – zaradi prihoda Norvežana Sanderja Sagosena v Kiel v naslednji sezoni je njegova usoda v klubu še vedno dokaj negotova – pa je bil ključ do uspeha predvsem v polfinalu, ko je s petimi goli potopil Rhein Neckar Löwen (24:22).