To je turški predsednik izjavil prav v Istanbulu, pred odhodom v Moskvo. Dodal je, da je AKP dokumente, ki potrjujejo njegove izjave, že predložila volilni komisiji. Po njegovih besedah pa obstajajo tudi posnetki kamer, na katerih je videti, kje in na kakšen način je prišlo do prevar. Dejal je še, da je prišlo do kraj na voliščih, česar pa ni podrobneje pojasnil, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Na volitvah v Istanbulu, kjer je Erdogan pred dolgimi leti kot župan začel svoj politični vzpon, je 31. marca glede na še ne dokončne izide zmagal kandidat opozicijskega bloka v sestavi Republikanske ljudske stranke (CHP) in desnosredinske Iyi (Dobra) s podporo prokurdske stranke HDP Ekrem Imamoglu, a le s tesno prednostjo pred nekdanjim premierjem Binalijem Yilirimom, kandidatom AKP.

Erdogan je danes v zvezi s tem izjavil, da v Istanbulu, kjer je več kot deset milijonov volivcev, nihče nima niti pravice niti pooblastil, da se s prednostjo 13.000 oz. 14.000 glasov razglaša za zmagovalca.

AKP je v nedeljo pri volilni komisiji terjala vnovično štetje vseh glasov v 38 volilnih okrajih v Istanbulu. V enem izmed okrajev pa je AKP terjala tudi razveljavitev volilnih rezultatov. Volilna komisija odločitve o zahtevah AKP še ni objavila.